Saç Kremi Saçları Düzleştirir mi?

Saç kremi, son zamanlarda birçok kadının kullanmaya ihtiyaç duyduğu bir bakım ürünüdür. Birçok farklı etkenin saça verdiği hasar; saçlarda sertleşmelere, kurumalara ve dökülmelere sebep olabilir. Şampuanlama ardından kullanılan saç kremi, saçların kolay taranması ve yumuşaması gibi çeşitli yararlar sağlar. Ancak kimyasal içerikli ve doğru kullanılmayan saç kremleri, saçların ya da saç derisinin hasara uğramasına neden olabilir.

Saç Kreminin Saça Faydaları Nelerdir?

Saç kremleri, çeşitli içeriklerde üretilebilir. Yıkama esnasında, şampuan sonrasında kullanılan saç kremleri olduğu gibi yıkama sonrasında da kullanılabilen saç kremleri bulunur. Ancak saç kremi kullanımında atlanmaması gereken en önemli faktör, kremin saç diplerine uygulanmamasıdır. Bu uygulama, saç derisinde hasara sebep olabileceği gibi saç dökülmesine ve kepeklenmeye neden olabilir.

Saç kreminin faydaları ise oldukça fazladır. Saçı besler ve aynı zamanda yumuşak bir yapıda olmasını sağlar. Saç kremi kullanımı, düzenli olmalıdır. Düzenli kullanım sonrasında saç kreminin etkisi net bir şekilde görülebilir. Bununla birlikte saç dökülme oranınızda azalma görülebilir ve saçlar daha kolay taranabilir hale gelebilir.

Saç kremleri, saçları olumsuz etkileyen çevresel faktörlere karşı da saçı korur. Güneşe çıktığınızda zararlı UV ışınlarından, hava koşullarından ve yüksek ısıyla çalışan saç şekillendiricilerin olumsuz etkilerinden saçları koruyabilir.

Saç Bakım Kremi Nasıl Kullanılır?

Saç bakım kremleri, yıkama esnasında ve şampuan sonrasında kullanılan bakım ürünleri olarak ikiye ayrılır. Saçta belirli bir süre bekletildikten sonra durulama gerekir. Durulanmayan saç bakım ürünleri, duş sonrasında uygulanabilen ve saçlarınıza gün boyu koruma desteği veren farklı ürünlerdir. Tüm bunların yanında, literatürde saç bakım kremlerinin saçları düzleştirdiğine dair herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Saçlarınızı taramakta, şekillendirmekte ve canlandırmakta güçlük çekiyorsanız, her iki saç bakım ürününden de faydalanabilirsiniz. Peki saç bakım kremi seçilirken nelere dikkat edilmelidir? Önem verilmesi gereken faktörler şu şekilde sıralanabilir:

  • Saç ve saç derisi yapısına uygun doğal içerikli ürünlerin tercih edilmesi
  • Yıkama anında saçların tamamen kremden arındığına emin olmak
  • Bakım kreminin saçlara eşit miktarda dağıldığına emin olmak
  • Saç diplerine bakım kremini uygulamamak

 

 

Saç Bakım Kremi Nasıl Uygulanır, Ne İşe Yarar?

Kuru ve Yıpranmış Saçlarınız İçin Saç Kremi Önerileri

Beş Adımda Sıvı Saç Kremini Doğru Uygulama Yöntemi

Kıvırcık Saçlar İçin Saç Kremi Kullanımı

Bioblas Argan Yağlı Saç Kremi Nasıl Uygulanmalıdır?