Isırgan Otu Yağının Saça Faydaları Nelerdir? Saça Nasıl Uygulanır?

Isırgan otu, kendiliğinden gelişen yabanî bir bitkidir. Çıplak elle dokunulduğunda cildi tahriş edebilir. “Isırgan” adını da buradan alır. Isırgan otu yağının ise saç bakımında oldukça önemli etkileri vardır. Bu etkileri derinlemesine öğrenmek için yazımızı okumaya devam etmelisiniz. 

Isırgan Otu Yağının Saça Faydaları

Isırgan otu doğru kullanıldığında son derece faydalı bir ottur. Çünkü içerisinde C vitamini ve potasyum gibi maddeler bulunur. Ayrıca ısırgan otunun antioksidan ve anti-enflamatuar özellikleri mevcuttur. Bilhassa ısırgan otu, saça faydalarıyla bilinir. Isırgan otunun saça sunduğu faydalar şunlardır:

  • Saç sağlığını destekler
  • Saç dökülmesini azaltır
  • Kepek sorununun aşılmasına yardımcı olur
  • Saçları güçlendirir
  • Saçtaki yağ dengesini düzenler

Isırgan otunun bu faydalarından yararlanmak için yağını kullanmanız mümkündür. Isırgan otu yağı; saçı besleme, nemlendirme, parlatma ve yumuşatma etkilerine de sahiptir. Aynı zamanda saç derisini yatıştırarak etkilerin uzun süreli olmasına yardım eder.

Isırgan Otu Saçların Sağlıklı Uzamasını Sağlar mı?

Isırgan otu faydaları, saç üzerinde yoğunlaştığı için merak konusu olan birçok soru vardır. Isırgan otu yağı, saça faydaları yönünden zengin olduğundan uzamayı etkilediği öngörülür. Özellikle uzama vadeden şampuanlarda ısırgan otunun kullanılması, bu soruyu akıllara düşürür. Evet, ısırgan otu sağlıklı saç uzamasını destekler.

Saç uzaması, kökteki foliküllerde başlar. Saç derisi ile foliküllerin sağlığı arasında doğru orantı vardır. Aynı orantı, saç folikülleri ile uzama arasında da görülür. Isırgan otu, antioksidan özelliğiyle saç derisini temizler. Yatıştırıcı etkisiyle köklerin tutunduğu tabakayı yumuşatır. içerisindeki besin maddeleri, vitamin ve minerallerle saç köklerini besler. Böylece saç büyümesini teşvik etmiş olur.

Isırgan Otu ile Saç Gürleştirme

Isırgan otu yağı, saça faydalarıyla bu kadar popüler olunca dolgunlaştırma etkisi de merak edilmeye başlandı. Peki gerçekten de ısırgan otu yağı saç çıkarır mı? Isırgan otunun yeni saç çıkardığı konusunda bilimsel kanıtlar sınırlıdır. Ancak dolaylı etkilerle ısırgan otunun saçları gürleştirdiğini söylemek mümkündür.

Dolgun saçlar için öncelikle güçlü köklere ihtiyaç vardır. Isırgan otu, saç köklerini besleyerek güçlendirir. Üstelik kafa derisindeki kan dolaşımını artırarak canlı bir yapı olan saç köküne daha fazla oksijen taşınmasını sağlar. Böylece mevcut saçları koruyup kalınlaştırarak ve yenilerinin çıkmasını teşvik ederek dolgun görünüm oluşturur. 

Isırgan Otu Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Isırgan otu yağı, saça faydaları konusunda kendini kanıtlamış bir üründür. Dolayısıyla yıllar içinde farklı kullanım yöntemleri geliştirilmiştir. “Isırgan otu yağı saça nasıl uygulanır?”  sorusunu düşünüyorsanız etkili sonuçlar için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Isırgan otu yağını hazırlayın: Isırgan otu yağını aktarlarda ve kozmetik marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Ancak evde hazırlamanız da mümkündür. Bu işlem için kuru ısırgan otu yapraklarını cam kavanoza koyup üzerini kapatacak kadar zeytinyağı ekleyin. Ağzını sıkıca kapattığınız kavanozu, 2-4 hafta boyunca güneş ışığından uzak bir yerde bekletin. Bu süre zarfında ısırgan otunun özünü çeken zeytinyağı, kullanıma hazır hâle gelir.
  • Saçlarınızı yıkayın: Isırgan otu yağını temiz saça uygulamanız daha iyi sonuç verir. Yıkama sonrası saçlarınızı aşırı derecede kurutmayın. Hafif nemli saç, yağı daha iyi emer.
  • Yağı uygulayın: Hazırladığınız veya satın aldığınız ısırgan otu yağını iyice çalkalayın. Ardından masaj veya bölgesel uygulama yöntemlerinden birini seçin.

Masaj uygulaması için avucunuza aldığınız yağı dipten uca tüm saçınıza eşit miktarda yayın. Daha sonra parmak uçlarınızla 5-10 dakika boyunca dairesel hareketlerle ve nazikçe köklere masaj yapın.

Bölgesel uygulamayı ise spesifik sorunlar için tercih edebilirsiniz. Bir pamuğa döktüğünüz yağı dökülme veya kepek problemi gibi sorunların yoğun olduğu bölgeye transfer ederek hafifçe yedirebilirsiniz.

Isırgan otu yağını en az 30 dakika, mümkünse 1 gece saçta bekletmeniz önerilir. Bu sürenin ardından ılık suyla durulayabilirsiniz. Bu işlemi, her hafta tekrarlarsanız daha hızlı sonuç alabilirsiniz. 

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Durulanmayan Saç Kremi Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir?

Doğumdan Sonra Saç Dökülmesi Neden Olur?