Saç Bakım Kremi Nasıl Uygulanır, Ne İşe Yarar?

Güçlü, sağlıklı ve yumuşak saçlar için kullanılan birçok saç bakım ürünü vardır. Bu ürünlerden bir tanesi de saç bakım kremidir. Saç bakım kremleri farklı formlarda ve farklı kullanım şekillerinde karşımıza çıkabilmektedir. Bazı saç kremleri uygulandıktan sonra durulanır bazılarıysa durulanmadan uygulanmaktadır. Doğru kullanım ile saç kremleri saçın beslenmesine, onarılmasına ve güçlenmesine yardımcı olur. Saç bakım kremi kullandığınız halde saçlarınız canlı ve parlak görünmüyorsa kullandığınız üründe veya uygulama şeklinizde bir sorun olabilir.

 

Saç Bakım Kremi Ne İşe Yarar?

 

Saç bakım kremi doğru ve düzenli bir biçimde kullanıldığında saç tellerinin beslenmesine ve onarılmasına yardımcı olur. Saçların ihtiyacı olan nemi sağlar, saçları yumuşatır ve saçın taranmasını kolaylaştırır. Bu sayede saçlar her yıkama sonrasında parlak ve bakımlı bir görünüme kavuşur.

 

Saç Kremi Nasıl Uygulanmalıdır?

 

Saç bakım kremleri iki farklı grupta karşımıza çıkabilir. Duş esnasında şampuandan sonra uygulanan saç bakım kremleri, uygulandıktan belirli bir süre sonra durulanmalıdır. Durulanmayan saç bakım kremleri, duştan sonra saçlarınıza gün boyu bakım ve koruma sağlar. Saçlarınızı şekillendirmekte ve özellikle taramada zorluk çekiyorsanız iki türlü saç bakım kremini de kullanabilirsiniz. Saç kremi kullanırken bazı noktalara dikkat ediyor olmalısınız.

  • Saç kremi uygulamadan önce, ürünün saç tipinize uygun olduğundan emin olmalısınız. Doğru sonuçlar alabilmek adına bu önemli bir adımdır. Her saç tipinin eksiklikleri ve ihtiyaçları farklıdır. Yağlı, kuru, cansız, hacimsiz, boyalı ve yıpranmış gibi birçok saç tipi olmakla beraber, bu saç sorunlarına özel üretilmiş saç bakım kremlerinden kendinize en uygun olanını seçmelisiniz.
  • Durulanması gereken bir saç kremi kullanacaksanız, uygulama sonrası bekleme süresine dikkat etmeli ve bekleme sonrası saçlarınızı iyice durulamalı ve arındırmalısınız. Saçlarda saç kremi kalıntıları kaldığında saçlar daha hızlı yağlanabilir veya ağırlaşabilir.
  • Duş esnasında saç kremini uygularken saç diplerinize uygulama yapmamaya özen göstermelisiniz. Saç kremleri saça nem sağladığından, saç diplerine uygulandığında hızlı bir yağlanmaya sebep olabilir. Kremi saç uçlarınıza uyguladıktan sonra geniş dişli bir tarak ile saçlarınızı tarayarak kremin eşit dağılmasına yardımcı olabilirsiniz.

 

Basit püf noktalarına dikkat ederek, saç bakım kremleri ile saçınıza ihtiyacı olan bakımı sağlayabilirsiniz.

Beş Adımda Sıvı Saç Kremini Doğru Uygulama Yöntemi

Saç Kremi Şampuandan Önce mi Sonra mı Kullanılmalıdır?

Kıvırcık Saçlar İçin Saç Kremi Kullanımı

Saç Kremleri İşe Yarıyor mu?

Bioblas Argan Yağlı Saç Kremi Nasıl Uygulanmalıdır?

Saç Kremi Nasıl Seçilir?