Bitkisel Şampuanlar Hakkında Az Bilinenler

Saç temizliğinde en önemli faktör olan şampuanların birçoğu kimyasal içerikler barındırır. Bu durum da saçların uzun vadede büyük hasarlar almasına sebep olabilir. Özellikle kırılgan ve hassas yapıda saç tellerine sahip kişilerde bu olumsuzluklar çok daha fazla görülebilir. Saçların parlak, doğal ve gür görünebilmesi için doğru şampuan seçimi oldukça önem taşır. Bu nedenle bitkisel şampuanlar, en doğru tercih olarak karşımıza çıkar.

Piyasada üretilen birçok şampuan, içeriğinde zararlı maddeler barındırabilir. Saç derisi, şampuanla birlikte deriye nüfuz eden bu kimyasalları kolaylıkla emebilir. Bu durum da kullanıcılarda alerjik bazı reaksiyonlara ya da saç rahatsızlıklarına sebep olabilir. Saç sorunlarının başında gelen saç dökülmeleri de içeriğinde kimyasal maddeler barındıran şampuan sebebiyle oluşabilir.

Bitkisel Şampuan Faydaları

Düzenli olarak saç bakım rutinleri geliştirmek, sağlıklı saçlara sahip olmanın olmazsa olmazıdır. Bitkilerden yapılan doğal şampuan ürünleri, saç derisini besler ve saç dökülmesi gibi belli başlı problemlerin önüne geçer. Bitkisel şampuan çeşitleri, saç tellerine canlılık ve güç sağlar.

Kadınların ve erkeklerin saç tipleri birbirlerinden farklıdır. Yağlı, kuru, normal saç tiplerinin yanı sıra dökülen, kepekli ve boyalı saçlar için saç tipi ve saç derisine uygun saç bakım ürünleri kullanılmalıdır. Doğru doğal şampuan seçimi; saçların derinden temizlenmesini sağlamakla birlikte saçlara ihtiyacı olan onarımı sunar. Örneğin, nemlendirici özellikte üretilen şampuanlar kuru saçlar için uygundur. Elektriklenme sorunu yaşayan kişilerin saç uçlarını proteinle kaplayarak onarır ve saçın nemli kalmasını sağlar. Canlandırıcı ve onarıcı nitelikteki şampuanlar ise boyalı ve yıpranmış saç tipleri için uygundur. İçeriğinde saç kırıklarını onarmayı destekleyen birtakım bileşenler bulunur. Kuru saç tipleri için ise özel olarak üretilen doğal şampuanlar ve saç bakım ürünleri, saçlara nem sağlar ve parlaklık kazanmasını destekler. Yağlı saçlar için üretilen bitkisel şampuan çeşitleri de saçların yağ dengesinin korunmasını ve temizlenmesini sağlar.

Bioblas’ın tamamen bitki özlerinden oluşturduğu bitkisel şampuan çeşitleri, bireylerin hem sağlıklı hem de nefes alabilen saçlara sahip olmalarını sağlar. Doğa dostu, kimyasal içerik barındırmayan şampuan çeşitlerinin tercih edilmesi, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmamızı da mümkün kılar.

Saç Bakımı Rutini Oluşturmak İçin Bilmeniz Gerekenler

Neden Tercihiniz Bitkisel Şampuandan Yana Olmalı?

Canlı ve Dayanıklı Saçlar İçin Sarımsak Mucizesi ile Tanışın!

Bitkisel Şampuan Saçlarınız İçin En Büyük İyilik!

Gerçek Bitkisel Şampuan Nasıl Anlaşılır?

Saç Dökülmesine Karşı Bitkisel İçerikli Çözümler

Gerçek Saç Dökülmesine Karşı Sarımsaklı Şampuan

Boyalı Saçlar İçin Bakım Şampuanları

Bitkisel Şampuan

Bitkisel Serum