Saça Doğal Bakım

Saça Doğal Bakım: Saça İyi Gelen Yağlar ve Özellikleri

Özellikle kırılmış ve yıpranmış saç için yağlar, tercih edilen ilk seçenekler arasındadır. Fakat bazı durumlarda yağlar ile uğraşmak çoğu insan için bir zulüm meselesi haline gelebiliyor. Tamamen bitkilerden elde edilmiş saç için bitkisel yağlar var ve bu yağlar sayesinde saçlara doğal ve güçlü bir bakım yapmak mümkündür. Genel olarak saçlardan gelen şikayetler kuru ve yıpranmış olmalarıdır. Saç kırıklarını onaran, saça doğal parlaklık veren, yıpranmış saçlar için yağlar, bütün bu sorunların temel çözümü olabilmektedir. Durum böyle olunca çoğu insanın aklında tek bir soru belirmektedir. Hangi yağlar saça iyi gelir ve bu yağların özellikleri nelerdir?

  • Jojoba Yağı

Saç derisini yumuşatan ve saç tellerini güçlendiren bu yağ, saç uzatma ve gürleştirme işlemi için tercih edilen bir yağ türüdür. Bu sebepten ötürü çeşitli şampuanların içerisinde de kullanımına başvurulmaktadır. 

  • Lavanta Yağı

Saçların uzamasında faydası olan lavanta yağı, saçları besleyerek dökülmesine ve kırık sorunu oluşmasına da önceden alınacak güzel bir tedbirdir. 

  • Badem Yağı

Saç bakımında kullanılan önemli yağlardan bir tanesidir. Saçları besleyerek, ihtiyacı olan E vitamini saça vererek saçları güçlendirir. 

  • Hindistan cevizi Yağı

Bu yağ hasarlı olan saçın onarımında faydalı olmasının yanı sıra kepek problemine de olan faydasıyla dikkatleri çeken bir yağdır. 

  • Fındık Yağı

Saçta kepek oluşumunu engellemesinin yanı sıra, saça parlaklık ve canlı bir görünüm verir. B1, B2, B6 ve E vitamini açısından da besleyici bir özelliği vardır. 

  • Menekşe Yağı

Kuru saçları nemlendiren, parlaklık ve canlı bir görünüm kazandıran bu yağ saç dökülmelerini de engeller. 

  • Biberiye yağı

İçerisinde bulunan kafeik ve rosmarinik asit sayesinde saça hem hacim kazandırır hem de saç derisini beslediği için kaşıntı ve kuruluğu yok eder. 

  • Argan yağı

Yıpranmış saçlar için son dönemde kullanılan trend yağlardan birisi olan argan yağı, yapısında bulunan B vitamini, E vitamini ve saçın onarılması için gerekli olan bütün yağlardan bolca içermektedir. 

  • Zeytinyağı

Zeytinyağı kullanımı saçın parlaklığı arttırırken, saçın kolay kırılmasını önleyen E vitamini ile saç sağlığı açısından oldukça yararlı bir yağdır. 

  • Avokado yağı

Avokado yağı, tekli doymamış yağlar ve E vitamini açısından zengindir. 

  • Keten yağı

Yapısındaki omega 3 yağlar, saçtaki hasarın onarılmasına, saçın güçlenmesine ve parlaklığın artmasına yardımcı olur.

Saça iyi gelen yağlar ve özelliklerini bu şekilde sıralayabiliriz. Bu şekilde bakıldığında saç için bitkisel yağlar kullanmak mantıklı gelebilir fakat bununla uğraşmak herkesin isteyeceği bir iş değildir. Bu durumlar içinse saç için bitkisel yağlar ve onların özlerinden üretilen Bioblas şampuanları gibi doğal içerikli saç bakım şampuanlarını da kullanarak saç bakımınızı gerçekleştirebilirsiniz.




YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Yağlı Saçlar İçin Saç Bakımı Önerileri

Saçı Besleme Yöntemleri Nelerdir?

Organik Şampuan Hakkında Her Şey

Saç dökülmesine karşı büyük yenilik, BIOBLAS PROCIYANIDIN Şampuan