Saç Tipine Göre Şampuan Seçimi

Saç Tipine Göre Şampuan Seçimi

Şampuanın saç tipine göre seçilmesi oldukça önemlidir. Kuru, yağlı, normal ve karma saç tiplerine göre uygun olarak farklı ürünler üretilmektedir. Peki, hangi saç tipine hangi şampuan uygundur? Birlikte inceleyelim.

Kuru Saçlar İçin Şampuan Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kuru saç tipine sahip olan kişilerin saçları genellikle mat görünmektedir. Bu nedenle bu tip saçların daha fazla bakıma ihtiyacı vardır. Saçları kuru olan kişilerin besleyici, ve dengeleyici şampuanları tercih etmeleri gerekir. Şampuanlar, katkı maddesi, suni renklendirici veya alkol içermemelidir. Bitkisel şampuanlar kuru saçların nemini dengeler ve böylece saç daha canlı bir görünüme kavuşur.

Yağlı Saçlar İçin Şampuan Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Yağlı saç tipine sahip olan kişilerin, diğerlerine göre saç bakımına çok daha fazla dikkat etmesi gerekir. Çünkü yağlı saçlar yıkandıktan birkaç saat sonra bile yağlı gözükme potansiyeline sahiptir. Bu tür bir yağlanmayı kontrol altına almak adına yağlı saçlara özel olarak üretilmiş şampuanlar tercih edilmelidir. Yağlı saçlar için üretilmiş şampuanlar sebum dengesini dengelemeye yöneliktir. Sebumun dengelenmesi saça yağdan arınmış ve canlı bir görünüm verecektir.

Normal Saçlar İçin Şampuan Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Normal saç tipine sahip olanlar ideal saç derisine sahip olan kişilerdir. Bu kişilerin saçları yıkadıktan sonra 24 saat içerisinde yağlanmamaktadır. Bu nedenle kullanılan ürünler ile saç derisinde bulunan yağ ve nem dengesi korunmalıdır. Bu tip saçlarda sebum üretimi çok fazla olmadığından yağı azaltmaya yönelik saç bakım ürünleri kullanılmamalıdır.