Saça İyi Gelen 7 Bitki

Saça İyi Gelen 7 Bitki

Saçlar çabuk yıpranır ve bu nedenle sağlıklı görünmesi adına iyi bakılması gerekir. Saçların daha canlı ve dolgun görünmesi için doğal yollara başvurmak mantıklıdır. Peki, saça iyi gelen bitkiler hangileridir? Birlikte inceleyelim.

 

Lavanta

Saç ve saç derisinde görülen kepek ve dökülme en sık yaşanan sorunlardan birisidir. Lavanta dökülme ve kepeklenme konusunda kurtarıcı olabilir. Lavanta yağı genel anlamda; Saç dökülmesini ve saç kaybını önler, saçlara gerekli bakımı uygular, saç derisini nemlendirir, saç kırılmalarını onarır, saç kıranına karşı direnç gösterir.

Soğan

Soğanın saç çıkartıcı özelliği herkes tarafından bilinmektedir. Aynı zamanda saç köklerini güçlendirir, beyazlamayı önler, saç foliküllerini temizler, katalaz üretimini uyarır, saç derisinde enfeksiyon oluşumunu engeller ve kepeklenme sorununa karşı çözüm üretir.

Isırgan Otu

Isırgan otu ve ısırgan otunun özü saç dökülmesini büyük ölçüde önler, saçlara canlılık katar, saç derisini güçlendirir ve kepeği önler, saç derisindeki kan akışını hızlandırır, kırılmaların önüne geçer. Birer tatlı kaşığı biberiye ve ısırgan otu yağını karıştırıp saç uçlarına uygulamak oldukça faydalı olacaktır.

Sarımsak

Sarımsağın vücuda birçok katkısı bulunur. Saçta bunlardan birisidir. Özellikle saç kıranlar konusunda sarımsak oldukça faydalıdır. Bunun haricinde saçın kökten uca beslenmesi, kepek problemi gibi konularda etkilidir. Sarımsaklı şampuan tercih ederek sarımsağın tüm faydalarını saçınıza uygulayabilirsiniz.

Çam Terebentin

Özellikle doğal saç yağı olarak karşımıza çıkan çam terebentin aslında bir bitki özüdür. Çam kozalaklarından elde edilen bitki yağı, düzenli kullanıldığında saça parlaklık kazandırır, saç dökülmesinin önüne geçer, saç köklerinin daha sağlam hale gelmesini sağlar, saç derisini besleyerek kepek oluşumunu engeller.

Aloe Vera

Yıpranmaya bağlı saç dökülmeleri üzerinde oldukça etkili olan Aloe vera bitkisi genellikle doğal yağ olarak kullanılır. Aloe vera bitkisinin içinden çıkan sıvı ile direkt olarak saçınıza masaj yapabilir veya yağını saç uçlarına uygulayabilirsiniz. Aloe vera, saç köklerini besleyerek saçları güçlendirir, saç dökülmesini engeller ve saçların daha canlı gözükmesini sağlar.

Nane

Ferahlatıcı bir etkiye sahip olan nane bitkisi genel olarak yağ şeklinde kullanılır. Nane yağı, saç köklerinin ferahlamasını ve saçların gürleşmesini sağlar. Fakat tek başına kullanmak yerine başka yağlarla karıştırılarak kullanılması saç köklerinin yıpranmaması adına daha faydalı olabilir.