Saç Sorunları ve Çözümleri

Gelin birlikte saç sorunları ve çözümlerini inceleyelim. Eğer saç söz konusu ise çoğu insan saç dökülmesi problemi yaşadığını belirtir. Burada önemli olan miktardır. Eğer yoğun saç dökülmesi yaşıyorsanız, saçlarınız döküldükçe azalıyorsa sorun var demektir. Aksi halde saç yoğunluğunuz fazlaysa saç dökülmesi de fazla olacaktır, endişelenmeyin.

Saç telinin kendine ait yaşam döngüsü vardır. Yaşam döngüsünü tamamlayanlar dökülür. Saç yoğunluğunuza bağlı olarak günde 50-200 adet arasında saç teliniz dökülür. Bu doğaldır. Günümüz koşullarında saç sorunlarının çözümü noktasında farklı ürünlerin devreye girdiğini ifade etmek de mümkün olmaktadır.

 Saç Dökülmesi Neden Olur?

Çok çeşitli faktörlere bağlı olarak saç dökülmesi olur. Nedeni bulmadan doğru çözüm bulunmaz. Bu yüzden öncelikle saç dökülmesi nedenleri belirlenmelidir. Genellikle genetik faktörlere bağlı olarak saç dökülmesi olur. Vücuttaki vitamin ve mineral eksikliklerine bağlı olarak saç dökülmesi görülebilir.

Öncelikle kan testi yaptırmalısınız. Testteki değerleri hekiminiz değerlendirecektir. Hormonal sorunlara bağlı olarak saç dökülmesi yaşanabilir.

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Saç dökülmesi yanlış beslenme tarzı ile olabilir. Çok yönlü sağlıklı bir beslenme düzeni ile kontrol altına alınır. Kötü kimyasallar içeren ucuz şampuanlarda saç ve saç derinizin sağlığını bozabilir. Dökülme karşıtı şampuan kullanarak saç dökülmesini önleyebilirsiniz. Böylece nitelikli şampuanlar kullanarak; saç dökülmesine engel olabilirsiniz!

Şampuan seçiminde mutlaka içeriği hakkında bilgi sahibi olduğunuz ürünleri tercih etmelisiniz. Eczanelerden temin edip eczacıdan bilgi alabilirsiniz veya dermatoloğunuzun önerdiği şampuanları tercih edebilirsiniz. Böylece bu tarz ürünleri etkili bir düzeyde kullanmanız da mümkün olacaktır.

Saçlarınızın dökülme tipine bağlı olarak PRP veya mezoterapi tercih edebilirsiniz. Böylece zayıf olan saç telleriniz güçlenir. Daha az dökülen ve daha gür saçlara kavuşursunuz. Bazı durumlarda saç dökülmesi problemi için ilaç kullanılması gerekir. Bu yüzden saç sorunları ve çözümleri önemsenmelidir. Mutlaka uzman kontrolünde uygun olan çözüm yöntemi uygulanmalıdır. Bioblas dökülme karşıtı şampuan ürünleriyle dikkatleri üzerine çekmektedir!

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Saça Doğal Bakım

Argan Yağının Saça Faydaları & Argan Yağıyla Saç Bakım Tüyoları

Işıltılı Saçlar İçin Öneriler

Kıvırcık Saçlar İçin Saç Kremi Kullanımı

Boyalı Saçlar için Şampuan Önerileri

Saça İyi Gelen 7 Bitki

Saç Tipine Göre Şampuan Seçimi

Kırık Saç Uçları ile Mücadele