Saç Kremi Nasıl Seçilir?

Saç Kremi Nasıl Seçilir?

Saçlarımız gün içinde sürekli yıpranır. Zamanla canlı görüntüsünü kaybedebilir, çok bakımsız kalırsa dökülüp gidebilir. İşte tam da bu noktada saç bakımı önemi ortaya çıkar. Saç bakımı, her şeyden önce kişinin vücuduna verdiği değerin dışavurumudur. Saçı canlı ve parlak olanlar hem kendini iyi hisseder, hem de beden dili olarak pozitif bir imaj bırakırlar.

Saç kremi, günün stresli ve yorucu yaşamından sonra yıpranan saçlarımız için bulunmaz bir nimet. Elbette ambalajlara ya da reklamlara kanmanız fazlasıyla olasıdır, sizin için en doğru saç kremini seçmek zor olabilir. Saçınıza uygun en iyi saç kremini nasıl seçeceğiniz hakkında birkaç tüyo vermek istiyoruz.

Öncelikle her saçın kendine has bir kimliği vardır, saçın özelliğine göre bir saç kremi kullanmanız gerekir. Örneğin kuru yapılı bir saç ile yağlanmaya meyilli bir saçın gerektirdiği bakım aynı değildir, doğal olarak kullanılan saç kremleri de farklı olmalıdır. Aksi takdirde saçınız zarar görebilir.

Saç Kremi Seçerken Saç Tipinize Dikkat!

Saçınız kuru ise;

Nemlendirici, besleyici, yenileyici özellikte olan saç kremlerini tercih etmelisiniz. Bu tarz saç kremleri hem kuru saçlarınızı kısa zamanda nemlendirecek, hem de besleyici özelliği sayesinde kısa sürede saçlarınıza can verecektir.

Saçınız boyalı ise;

Renk koruması, renk bakımı, veya renk güvenliği seçeneklerini gözden geçirmelisiniz. Bu tarz saç kremleri renk kaybını önlemek adına sülfat içermez ve buna göre formülize edilir. Ayrıca besleyici özelliklerinden ötürü saçınıza iyi bir bakım yapar.

Saçınız ince ya da düz ise;

Hacimlendirme, kalınlaştırma, dolgunluk seçeneklerini değerlendirin. Bu tarz saç kremleri saçınızı besler ve saç köklerinizi kalınlaştırır. Düzenli kullanımda bakımlı ve dolgun saçlara sahip olursunuz.

Saçlarınız kıvırcıksa;

Yumuşatma, parlatma, kıvrım kontrolü, kıvılcım önleme gibi seçenekleri tercih ettiğiniz takdirde kıvırcık saçlarınızı hiç yıpratmadan onarabilirsiniz.

Onarım yaparken saç kremi ambalajının arkasında yazan kullanma talimatlarını iyi okuyun ve saç kremini saçınıza doğru bir yöntemle uygulayın. Unutmayın! Saç kremi, şampuan değildir, saçınızı temizlemek gibi bir görevi yoktur. Yalnızca saçınıza bakım uygular ve gereken ilgiyi gösterir.

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ