Saç Serumu Nedir?

Şampuanlar saçları temizlemek ve bakım için kullanılan formüllerdir. Sonuçta saçlar üzerinde bir kaç dakika tutulur ve durulanırlar. Oysa saç köklerine ve saçlı deriye fayda sağlayacak bir formül durulanmayan kalıcı bir ürün olmalıdır. Saç serumu olarak adlandırdığımız bu tür formüller bu gruptandır. Saç serumları saç tellerine parlaklık ve hacim kazandırmak için uygulanabilir, ya da saç dökülmesini önlemek, kepekle mücadele etmek için de hazırlanabilirler.

Saç Serumlarının Faydaları Nelerdir?

Saç serumları saçlara parlaklık, sağlamlık, tarama kolaylığı ve hacim katmak için kullanılabilir. Bu durumda jojoba yağı, zeytinyağı, argan yağı  gibi doğal bitkisel yağlardan faydalanılır. Günümüzde uçucu ve kalıcı silikon polimerleri de saç bakımında serum formunda kullanılmaktadır. Bir formülün doğal maddelerden oluşması hem saç hem de deri için büyük bir avantajdır. Saç dökülmesiyle mücadele etmek için etkinliği ve güvenliliği ıspatlanmış bitkisel ekstrelerden serum yapmak ve saçlı deriye uygulamak en etkili yoldur. Kullanılan bitki ekstreleri arasında ısırgan, sarmaşık, papatya, sarımsak gibi bitkiler bulunur. Bu bitki özlerinden gelen flavoniodler, vitaminler, mineraller serum sayesinde ve ürünün deri üzerinde yeterli süre kalmasıyla saç köklerinde dökülme karşıtı bir etki gösterirler. Çünkü uygulanan ürün saç kökleriyle temasta kalacak ve antioksidan etkisini göstermesi için yeterli zaman olacaktır.

Saç Serumu Nasıl Kullanılmalıdır?

Serumlar şampuanlarla birlikte veya tek olarak da kullanılabilirler. Saç dökülmesine karşı uygulamada saçlar haftada bir kaç defa saç dökülmesine karşı şampuanla yıkanır ve haftada en az iki kez serum uygulaması yapılır. Gözle görülür bir sonuç almak için işlemlere en az 12 hafta devam etmek gerekebilir. Ürün seçiminde etkinlik ve güvenliliği ıspatlanmış, dermatolojik olarak test edilmiş ürünleri seçmek en doğrusu olur.

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Saç Dökülmesine Karşı Argan Yağı Etkisi

Saç Tiplerine Göre Saç Bakımı Önerileri

Saça Doğal Bakım

Saçı Besleme Yöntemleri Nelerdir?