Saç Sağlığını Bozan Alışkanlıklar Nelerdir?

Sağlıklı, gür ve canlı saçlar herkesin hayallerini süsler. Ama bu saçları elde etmek ya da devamlı bu şekilde tutmak hiç de kolay değildir. Saçın sağlığını etkileyen pek çok faktör vardır. Bazen bilinçsizce yapılan saç bakımı bile saça zarar verebilmektedir. Bu nedenle yapılan her şeyin bilinçli olması ve araştırılması gerekmektedir. Bunun yanında çevresel faktörler ve bazı alışkanlıklar da saça olumsuz etkiler yaratabilir.

Saç Sağlığını Bozan Tüm Alışkanlıklar

Bunların en başında sağlıksız beslenme gelir. Sağlıksız beslenmenin tüm vücuda olduğu gibi saçlara da etkisi büyüktür. Yenip içilen her şeyin saç sağlığına doğrudan etkisi vardır. Bilinçsizce yapılan diyetler de saç sağlığını etkileyen faktörlerden. Sağlıklı saçlar için bol E vitamini, çinko ve demir içerikli doğal gıdalar tüketilmeli.

Saçları çok sıkı bağlamak da saç sağlığını bozan alışkanlıklardan. Uzun süre sıkı bağlı olarak kalan saçlar köklerinden kırılmalara neden olur. Bu kelliğe kadar gidebilir. O nedenle özellikle geceleri yatarken saçlar açık ve serbest olmalıdır. Gün içerisinde de bağlı olacaksa gevşek bağlanmalı sıkı sıkıya bağlanmamalıdır.

Yine en yanlış alışkanlıklardan biri de saçı sürekli ve çok sık yıkamaktır. Saçları şampuan ile  çok sık yıkamak saçın nemini kaybetmesine yol açar. Bu da saçı kurutur ve kuru saçta kopmalar başlar. Bu nedenle saç haftada en fazla 3 kez yıkanmalıdır.

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Organik Şampuan Hakkında Her Şey

SLS’nin Açılımı Nedir? SLS’nin Zararları Nelerdir?

Saç Uzmanı Kime Denir?

"Saçlarım Neden Dökülüyor?'' Diyenlere: Saç Dökülmesinin Yaygın Nedenleri