Saç Sağlığını Bozan Alışkanlıklar Nelerdir?

Sağ sağlığını olumsuz etkileyen faktörler nelerdir?

Sağlıklı, gür ve canlı saçlar herkesin hayallerini süsler. Ama bu saçları elde etmek ya da devamlı bu şekilde tutmak hiç de kolay değildir. Saçın sağlığını etkileyen pek çok faktör vardır. Bazen bilinçsizce yapılan saç bakımı bile saça zarar verebilmektedir. Bu nedenle yapılan her şeyin bilinçli olması ve araştırılması gerekmektedir. Bunun yanında çevresel faktörler ve bazı alışkanlıklar da saça olumsuz etkiler yaratabilir.

Saç Sağlığını Bozan Tüm Alışkanlıklar

Bunların en başında sağlıksız beslenme gelir. Sağlıksız beslenmenin tüm vücuda olduğu gibi saçlara da etkisi büyüktür. Yenip içilen her şeyin saç sağlığına doğrudan etkisi vardır. Bilinçsizce yapılan diyetler de saç sağlığını etkileyen faktörlerden. Sağlıklı saçlar için bol E vitamini, çinko ve demir içerikli doğal gıdalar tüketilmeli.

Saçları çok sıkı bağlamak da saç sağlığını bozan alışkanlıklardan. Uzun süre sıkı bağlı olarak kalan saçlar köklerinden kırılmalara neden olur. Bu kelliğe kadar gidebilir. O nedenle özellikle geceleri yatarken saçlar açık ve serbest olmalıdır. Gün içerisinde de bağlı olacaksa gevşek bağlanmalı sıkı sıkıya bağlanmamalıdır.

Yine en yanlış alışkanlıklardan biri de saçı sürekli ve çok sık yıkamaktır. Saçları şampuan ile  çok sık yıkamak saçın nemini kaybetmesine yol açar. Bu da saçı kurutur ve kuru saçta kopmalar başlar. Bu nedenle saç haftada en fazla 3 kez yıkanmalıdır.

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Organik Şampuan Hakkında Her Şey

Organik şampuan, doğal bitkiler ve organik ekstreler kullanılarak elde edilen, buna ilaveten temizleyici, köpürtücü, yumuşatıcı ve raf ömrünü uzatıcı baz kimyasallarına sahip şampuan türüdür. Bu tip şampuanların organik sertifikasına sahip olması gerekir. Genel olarak bu tip şampuanların ambalajında organik olma yüzdeleri belirtilir. %60 ile %100 arası değere sahip olan şampuanlar organik şampuan sınıfına girmektedir. 

SLS’nin Açılımı Nedir? SLS’nin Zararları Nelerdir?

Halk arasında SLS olarak bilinen Sodyum Lauril Sülfat anlamına gelmektedir. Sodyum Lauril Sülfat orta derecede tahriş edici özelliğe sahip bir maddedir. Cilt tarafından kolayca emilebilen bu kimyasal birkaç gün boyunca ciltte yer edinmektedir. Sodyum Lauril Sülfat aynı zamanda çeşitli kimyasallarla tepkimeye girerek kanserojen olduğu bilinen nitrozaminlere dönüşebilmektedir. Peki, Sodyum Lauril Sülfat nerelerde kullanılmaktadır? Bilinen zararları nelerdir?

Saç Uzmanı Kime Denir?

Saçlarınızın bakımı ve saç sağlığınızın teşhisi için saç uzmanı ile görüşebilirsiniz. Aşağıda uzmanlık alanı ile ilgili detaylı bilgi sunulmuştur.Uzman adı altında anılan saç uzmanı, saçlarınızın sağlığının teşhis edilmesi ve yaşanan bir sorun varsa anında çözüm üretilmesi için çalışmaktadır. Güzellik merkezlerine gittiğinizde, saç bakım uzmanlarının bu kapsamda size yardımcı olacağını göreceksiniz. Saç derisi, saç ucu ve kökü konusunda uzman olan bu kişiler, saçlarınızın yapısına bakarak yaşadığınız bir problem varsa çözümü için gereğinin yapılmasını sağlayacaktır.

Saç Dökülmesi Neden Olur, Nasıl Engellenir?

Çok sayıda kişinin yaşadığı saç dökülmesi nedenleri incelenerek, ortadan kaldırılabilir. Saç dökülmesinden kurtulmanın yollarını deneyebilirsiniz.

Saç dökülmesinin nedenleri üzerinden hareket ederek, nedenlerinin ortadan kaldırılması ilk hedefiniz olmalıdır. Pek çok saç dökülmesi nedenleri sayılabilir. Dökülmenin ne derece olduğu, hangi durumların saç dökülmesini tetiklediği öğrenildikten sonra, saç köklerinin güçlenmesi için gereken önlemler alınabilir.