Sonbaharda Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Saçların, kadınlar için ayrı bir önemi ve değeri vardır. Saçlar, kişilerin görünüşlerinin anında değiştirerek daha havalı ve şık görünmelerine imkan tanır. Saçlar sadece kadınlar için değil erkekler içinde oldukça önemlidir. Ancak çeşitli nedenlerden kaynaklı olarak saç dökülmeleri problemleri yaşanabiliyor. Ciddi bir problem olan saç dökülmeleri birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabiliyor.

Gerek yaşanan stres gerekse de mevsim geçişlerinde birçok kişide ciddi oranda saç dökülme problemleri meydana gelmektedir. Sonbahar mevsimi geldiği an saç dökülme şikayetleri de ekstre çoğalmaktadır. Sonbaharda saç dökülmesi problemleri ile karşı karşıyaysanız bioblas şampuanını kullanarak dökülmeleri engelleyebilir ve daha sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. Sonbaharda meydana gelen saç dökülmelerini önlemek için uygulayacağınız adımlar şu şekildedir;

  • Öncelik olarak hali hazırda kullanmış olduğunuz şampuan ve saç bakım ürünlerini değiştirmeniz gerekir. Bioblas markası bu alanda adından söz ettirmeyi başaran ve herkesin saç tipine uygun olan bir üründür. Sizlerde saç tipinize uygun olan Bioblas ürünlerini tercih edebilirsiniz.
  • Saç dökülmeleri strese bağlı olarak da gelişebilir. Bu süreçlerde stres yapmamaya gayret göstermeniz gerekir.
  • İyi beslenmek, düzenli spor ve yeterli uyku saç dökülmelerinizin önlenmesine yardımcı olur.
  • Saçlarınızın diplerini canlandırmak için saçlarınıza doğal maskeler yapabilirsiniz.

Saç Dökülmelerinin Mevsimsel Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Günlük olarak hemen hemen herkesin saçından 50 ila 100 tel arasında dökülmeler görülür. Bu dökülmeler uzmanlar tarafından normal olarak değerlendirilir. Ancak bu oranlar her mevsime göre değişkenlik göstererek mevsimsel saç dökülmesi döneminde 2 katı şeklinde artış meydana gelebilir. Saç dökülmesi canınızı sıkıyor ve bu dökülmelerin mevsimsel mi ya da farklı nedenlerden mi kaynaklandığını anlayabilmek için kendinize küçük bir test uygulayabilirsiniz. Bu testi yapmak için öncelikle saçlarınızı 3 gün yıkamamanız gerekir. Saçlarınızı açarak parmaklarınızı saçlarınızın ön çizgisinden arkaya doğru götürün. Elinize dökülmüş olan saçlarınızı bir kağıt üzerine koyun ve bu işlemi 5 kez tekrar edin. Dökülen saçlarınız 10 ila 15 teli geçiyor ise mevsimsel saç dökülmeleri başlamış anlamına gelir. Saç dökülmelerinizin önüne geçmek için Bioblas kullanımına başlayarak daha gür ve canlı saçlara sahip olabilirsiniz.

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Erkeklerde Saç Dökülmesini Engellemeye Yardımcı Öneriler

Saç Dökülmesine Karşı Argan Yağı Etkisi

Saç Dökülmesine Karşı En İyi Şampuan

Siyah Sarımsağın Saça Faydaları Nelerdir? Siyah Sarımsak Saç Bakım Rutinine Nasıl Eklenir?

Saçı Besleme Yöntemleri Nelerdir?