Siyah Sarımsağın Saça Faydaları Nelerdir? Siyah Sarımsak Saç Bakım Rutinine Nasıl Eklenir?

Siyah sarımsak hem dâhili hem haricî yolla tüketilebilen ürünler arasındadır. Fermantasyon sürecinden geçtiği için siyah sarımsağın içerdiği antioksidan, amino asit ve aktif bileşenler standart sarımsağa göre fazladır. Bu sebeple siyah sarımsak hem öğünlerinizde hem de bakım rutinlerinizde kullanarak fayda alabileceğiniz bir üründür. Bu ürün, saça sunduğu faydalarla da bilinir. Daha temiz bir saç derisiyle parlak ve güçlü tellere sahip olmak için siyah sarımsak şampuanı gibi bakım ürünlerini kullanmanız mümkündür.

Siyah Sarımsak Nedir?

Siyah sarımsak işlenmiş bitkisel üründür. Doğada kendiliğinden bulunmaz. Beyaz sarımsağın özel bir fermantasyon sürecinden geçirilmesiyle elde edilir. Bu süreç, beyaz sarımsağın belirli bir sıcaklıkta ve nemli ortamda olgunlaştırılmasıyla başlar. Uzun bir fermantasyon süreciyle devam eder. Bu işlemler sonucunda sarımsağın rengi siyaha yaklaşır, dokusu yumuşar ve aroması değişir. Değişen aroması sebebiyle kokusu, beyaz sarımsak gibi keskin değildir.

Fermantasyon sürecinde besin değerinin de arttığı düşünülen siyah sarımsak, Uzakdoğu’da gıda maddesi olarak tüketilir. Fakat ürünün sağlık ve güzellik alanındaki kullanımı daha yaygındır. Çünkü siyah sarımsak, kalp sağlığını ve bağışıklık sistemini destekler. Üstelik antioksidan ve anti-aging gibi özelliklere sahiptir. Bu özelliklerin yanı sıra saçlar üzerinde de olumlu etkileri bulunur.

Siyah Sarımsağın Saça Faydaları

Siyah sarımsak, saça faydalarıyla bilinen bitkisel bir üründür. Koku ve besin değeri avantajıyla siyah sarımsak, aynı bitkinin beyazı yerine tercih edilir. Siyah sarımsağın saç üzerindeki bazı etkileri şunlardır:

  • Saç dökülmesini azaltmaya yardımcıdır.
  • Saç derisini yatıştırır.
  • Saçın parlaklığını artırır.
  • Saçın yönetilebilirliği üzerinde etkilidir.
  • Saç köklerini besler.
  • Saç derisindeki mikroplarla savaşır.

Sarımsak, antioksidan özelliğiyle bilindiği için doğal bir temizleyicidir. Saç derinizdeki zararlı mikrop ve bakterilerle savaşarak daha hijyenik bir alan yaratır. Kaşıntı ve kızarıklık gibi tahrişler en aza iner. Temiz saç derisinden beslenen kökler güçlenir. Böylece köklerdeki foliküller düzenli çalışarak büyüme döngüsünü dengeler. Sonuç olarak dökülmeler azalabilir ve yeni saçların çıkması teşvik edilebilir. Bu faydaların yanı sıra saçlar daha parlak görünür ve kolay taranarak hızlı şekil alır.

Siyah Sarımsak ile Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Siyah sarımsağı birkaç farklı formda bulmanız mümkündür. Beyaz kuru sarımsak gibi doğrudan kiloyla alabilirsiniz. Ayrıca hazır siyah sarımsak püresi tercih edebilirsiniz. Bu iki malzeme, saç bakımı için ihtiyacınızı karşılar. Dilerseniz doğrudan siyah sarımsak içeren saç ürünlerini de kullanabilirsiniz. Örneğin; soyup ezdiğiniz 3-4 diş siyah sarımsağı 2 yemek kaşığı bakım yağı ile karıştırabilirsiniz. 3-4 diş sarımsak yerine 1 tatlı kaşığı püre de kullanabilirsiniz. Bakım yağı olarak da hindistan cevizi veya argan gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Bu karışımı 30 dakika dinlendirdikten sonra dipler dâhil tüm saçınıza masaj yaparak uygulamalısınız. Ardından saçlarınızı sarın ve yarım saat kadar bekledikten sonra şampuanla temizleyin. Bu maskeyi haftada 1 kez düzenli uygulayabilirsiniz.

Siyah Sarımsak Şampuanın Faydaları Nelerdir?

Saçlara sunduğu faydalar dolayısıyla siyah sarımsak özünü şampuanların içeriğinde görmek mümkündür. Siyah sarımsak şampuanı faydalarından ilki, uzama etkisidir. Siyah sarımsağın doğrudan saç uzattığına dair bilimsel kanıt olmasa da büyümeyi desteklediği bilinir. Bu nedenle siyah sarımsaklı içerikler, şampuanında uzatma etkisi arayanların ilk tercihleri arasındadır.

Siyah sarımsağın bitkisel içerikli olması da faydalı özelliklerindendir. Şampuanlar saç köklerinden emilerek alt katmanlara ulaşabilirler. Kullanılan ürünün temiz içerikli olması, bu yüzden çok önemlidir. Siz de siyah sarımsak şampuanı kullanarak temiz bir deriye, sağlıklı uzayan saçlara ve bitkisel bakım rutinine kavuşabilirsiniz.

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Canlı ve Dayanıklı Saçlar İçin Sarımsak Mucizesi ile Tanışın!

Saç Gürleştirme İçin Sarımsak Mucizesi

Gerçek Saç Dökülmesine Karşı Sarımsaklı Şampuan

Sarımsak Saçlarınıza İyi Gelecek