Durulanmayan Saç Kremi Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir?

Durulanmayan saç kremi, popüler bakım ürünlerinden biridir. Saç bakım rutininin bir parçası olan bu ürünleri koleksiyonunuza eklemek için birçok sebebiniz var. Örneğin sadece yıkama sırasında değil gün içinde, şekillendirme esnasında veya farklı zamanlarda da saç kremine ihtiyaç duyuyorsanız durulanmayan ürünler imdadınıza yetişir. Zaman ve su tasarrufu sağlayan bu kremler, duş aramak veya saçlarınızı kurutmak zorunda kalmadan uygulama yapmanıza yardımcı olur. Farklı çeşitleri ve pratik kullanımlarıyla birçok avantaj sunarlar.

Durulanmayan Saç Kremi Nedir?

Saç kremleri, kozmetik kategorisinde yer alır. Krem, losyon veya süt formunda olabilirler. Renkler, kokuları ve kıvamları farklılık gösterir. Bu farklılığa sebep olan faktör, ürün içeriğidir. Saç kremlerinin içerikleri birçok farklı amaca yönelik hazırlanır. Saç kremleriyle besleme, yumuşatma, canlandırma, onarma, güçlendirme, kolay tarama, koruma, dolgunlaştırma, parlatma gibi birçok işlem yapılabilir. 

Saç kremlerinin farklı kullanım şekilleri mevcuttur. Durulanmayan saç kremi, dilediğiniz yerde istediğiniz zaman kullanabileceğiniz ürünlerdir. Durulama gerektirmeyen bu ürünler, size özgürlük sunar. Her an kullanılabilir olmaları sebebiyle hızlı etkiler yaratmayı başarırlar. Temizleme sonrasında, şekillendirme öncesinde ve gün içinde vadedilen etkiye anında kavuşmanızı sağlar.

Durulanmayan Saç Kremi Ne İşe Yarar?

“Durulanmayan saç kremi ne işe yarar?” sorusunun birçok farklı cevabı bulunabilir. Çünkü durulanmayan saç kremlerinin tamamı, tek bir amaca hizmet etmez. Onlarca farklı durulanmayan saç kremi arasında ihtiyacınıza uygun ürünü bulmanız mümkündür. Ambalajın üzerinde yazan saç tipine veya vaade göre seçim yapabilirsiniz. Örneğin kuru saçlara sahipseniz yumuşatma ve besleme etkili kremi seçebilirsiniz. Saçlarınızın daha hacimli görünmesini istiyorsanız dolgunlaştırma vadinde bulunan ürünü tercih etmeniz mümkündür.

Ancak etkisi fark etmeksizin tüm durulanmayan saç kremlerinin ortak bir noktası vardır. Bu ürünler, size zaman kazandırır. Zaman ve su tasarrufu sağlamasının yanı sıra durulama yapamayacağınız ortamlarda bile saçlarınızı güzelleştirmenizi sağlar. Böylece her an her yerde kendinizin ve arkadaşlarınızın kuaförü olabilirsiniz.

Durulanmayan Saç Kremi Kullanımı

İhtiyacınıza uygun ürünü bulduysanız şimdi de “Durulanmayan saç kremi nasıl kullanılır?” diye düşünüyor olabilirsiniz. Durulanmayan saç kreminin kullanımı, oldukça basittir. Bu ürünler çoğunlukla hem ıslak hem kuru saça uygulanabilir. Dilerseniz hafif nemli saçınızda da durulanmayan kremleri kullanabilirsiniz. Ancak en iyi sonuç için temiz saça uygulanmaları önerilir.

  • Elinize ürünün ambalajı üzerinde önerildiği miktarda ürünü alın
  • Kremi 1-2 saniye avucunuzda gezdirerek saçınıza eşit dağılabilecek hâle getirin
  • Saçınızın boy ve uçlarına nazikçe uygulayın
  • Diplere değdirmemeye özen gösterin
  • Tüm kremi güzelce yedirdiğinize emin olduktan sonra uygulamayı sonlandırın

Dilerseniz uygulama sonrasında şekillendirme yapabilirsiniz. En doğru kullanım için mutlaka ürünün ambalajındaki uyarılara dikkat edin. Fazla miktarda krem, saçınızı ağırlaştırabilir. Önerilenden sık uygulama yapmak da olumsuz sonuçlara yol açabilir. 

Durulanmayan Saç Kremi Her Gün Kullanılır mı?

Durulanmayan saç kremi kullanım sıklığı, ihtiyacınıza ve ürüne göre değişkenlik gösterir. Kalın yapılı ve yoğun kremlerin her gün kullanılması tavsiye edilmez. Daha ince yapılı ve sıvı formdaki durulanmayan kremlerin kullanım sıklığı ise ihtiyacınıza göre arttırılabilir. 

Genel olarak durulanmayan saç kremlerini gün aşırı kullanmanız uygun olacaktır. En doğru kullanım sıklığı üründen ürüne değişebileceğinden kesin bir cevap almak için ürünün arkasını okumanız yeterlidir.

Saç Kremi Şampuandan Önce mi Sonra mı Kullanılmalıdır?

Bioblas Argan Yağlı Saç Kremi Nasıl Uygulanmalıdır?