Yoğun Saç Dökülmesini Mutlaka Önemseyin!

Saç dökülmesi, kişilerde çok yaygın bir şekilde ve birçok farklı sebepten dolayı görülebilen bir saç problemidir.  Saçların dökülme nedeninin tespit edilmesi, saç dökülmesine etkili çözümler bulabilmek için büyük öneme sahiptir. Saçların gün içerisinde belirli bir miktarda dökülmesi son derece normal ve gereklidir. Buna karşın, dökülen saçların yerine yeni saçlar çıkmadığında ve dökülme normal seyrinden fazla bir şekilde gerçekleştiğinde, ortada bir sorun var demektir. Yeni saçların çıkmadığı durumda ve saçlar yoğun bir şekilde dökülmeye devam ettiğinde, bu durum mutlaka önemsenmelidir ve gereken önlemler alınmalıdır. Saç dökülmesine en iyi gelen şampuan ve saç bakım ürünleri kullanarak, saç dökülmesini önlemek mümkündür.

Yoğun Saç Dökülmesinin Nedenleri

Saç dökülmesinin meydana gelmesinde etkili birçok neden vardır. Stres, bu nedenlerden bir tanesidir ve özellikle günümüzde stres kaynaklı saç dökülmesi çok yaygın bir şekilde görülmektedir. Mevsimsel değişiklikler, vitamin eksikliği ve hormon bozuklukları saç dökülmesine neden olabilen etkenler arasındadır. Genetik faktörüler saç dökülmesi üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Saç dökülmesinin nedenleri kadınlarda ve erkeklerde farklılık gösterebilmektedir. Genellikle, erkeklerde görülen saç dökülmesi genetik faktörlerle yakından ilişkiliyken, kadınlardaki saç dökülmesi daha çok beslenme koşulları, yanlış saç bakım ürünleri kullanmak, saçlara çok fazla işlem uygulamak, stres ve hava kirliliği gibi nedenlerden kaynaklanmaktadır.  Bu durumda, sağlıklı beslenerek ve saç dökülmesine karşı en iyi şampuan tercihini yaparak saç dökülmesinin önüne geçmek mümkündür.

Saç Dökülmesine Karşı Bakım Önerileri

Saçların dökülmesinin en büyük nedenlerinden bir tanesi sağlıksız saç derisine sahip olmaktır. Kalitesiz saç bakım ürünlerini bilinçsizce saçlara uygulamak, saç derisine zarar vererek saç dökülmesine yol açabilir. Bu anlamda öncelikle saç yıkama ve saç bakımı alışkanlıklarının değiştirilmesi gerekir. Çok sıcak su ile yıkanan saçlar yıprandığı ve nemini kaybettiği için daha çok dökülür. Bu nedenle saçları ılık ya da soğuk su ile yıkamak gerekir. Ayrıca, saç şekillendirici ürünleri saçlara çok sık uygulamak saçlar için çok sağlıksızdır. Devamlı bir şekilde yüksek ısıya maruz kalan saçlar canlılığını ve yumuşaklığını kaybeder; kırılır, zayıflar ve en sonunda koparak dökülür. Bu nedenle, bu tarz işlemleri gerekmedikçe yapmamak ve saçları düşük sıcaklıkta kurutmak saç dökülmesini önlemek için gereklidir. Saç boyası gibi kimyasal maddelerden uzak durmak da saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Son olarak, saç dökülmesine karşı en iyi şampuanı ve saç bakım ürünlerini kullanarak sağlıklı ve canlı saçlara sahip olunabilir. Bioblas Yoğun Saç Dökülmesine Karşı Forte Serum şampuan, saç dökülmesini önlemeye ve saç köklerini güçlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca, Bioblas Botanic Oils Sarımsak Şampuanı da sarımsağın doğal içeriği ile saç dökülmesiyle mücadele etmeye ve saçların dayanıklılığını artırmaya yardımcı olur, saçları besleyerek güçlendirir.

 

"Saçlarım Neden Dökülüyor?'' Diyenlere: Saç Dökülmesinin Yaygın Nedenleri