Yoğun Saç Dökülmesi Neyin İşareti?

Sağlıklı saçlar ve bakımlı bir görünüm için kişinin kendini iyi hissetmesi oldukça önem taşır. Fakat beslenme alışkanlıkları, yanlış ürün kullanımı, stres ve çeşitli hastalıklar gibi birçok etken saç  dökülmelerine sebep olabilir. Yoğun miktarda dökülen saçlar, estetik görünümün yanında kişilerin psikolojisini de olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle saç dökülme sorununun kaynağının tespit edilmesi, doğru bir değerlendirme ve planlamayla sorunun durdurulması oldukça önem taşır. Peki yoğun saç dökülmesinin nedenleri neler olabilir? Hep birlikte göz atalım.

Genetik Faktörler

Yoğun saç dökülmesi nedenleri kadınlarda ve erkeklerde farklılıklar gösterir. Erkeklerde görülen; toplumun %50’sinden fazlasında görülen, erkek tipi hormona duyarlı saç dökülmesi olarak açıklanır ve bu durum kroniktir. Genetik faktörler, kişilerde yaş ilerledikçe artar. Bu durum kişilerde kelliğe sebep olabilir ve sonuçta saç ekimini gerektirebilir.

Vitamin ve Mineral Eksikliği

Kişilerin dengeli beslenme alışkanlıkları olmasına rağmen saçlar için gerekli olan vitamin ve minerallerin kanda eksik çıkması, saç dökülmesine sebep olabilir. Saçlar için gerekli B12, D vitamini, folik asit, çinko, biotin ve demir gibi vitamin ve mineraller kişilerin vücudunda düşükse saçlar yeterince beslenemez ve dökülebilir. Bu gibi durumlarda eksikliğin sebebini bulmak ve takviyesini almak adına bir uzmana başvurmak en doğrusudur.

Hormonal Problemler

Kişilerde hormonal problemler bulunuyorsa; regl gecikmeleri veya düzensizlikleri, tüylenmede artış, kilo alımında hızlanma, akne çoğalması gibi bulgulara saç dökülmesi problemleri de eklenmişse hormonal saç dökülmesinden bahsedilebilir. Bu sorunların kaynağının kan tahlili sonucunda belirlenmesi adına kişiler kısa zamanda dermatoloji uzmanına danışmalıdır. Uygulanacak hormonal tedaviler bu tarz saç dökülmeleri için oldukça etkilidir.

Çeşitli Hastalıklar ve İlaç Kullanımı

Bazı iç hastalıkları; romatizmal hastalıklar, tiroid bezi hastalıkları ya da bu hastalıklar sebebiyle kullanılan ilaçlar, böbrek üstü bezi hastalıkları, diyabet, insülin direnci, doğum kontrol hapı kullanımı ve bu hapların kullanımının aniden kesilmesi saçların dökülmesine sebep olan nedenler arasında sayılabilir.

Bahsedilen yoğun saç dökülme nedenlerinin asıl teşhisi için kişiler mutlaka bir uzmana danışmalıdır. Bu noktada saçlar için kullanılan temizlik ürünleri de oldukça önem taşır. Yoğun saç dökülmesi şikayeti yaşayan bireyler Bioblas’ın doğal içerikli ve besleyici özellikteki saç dökülmesi için şampuan ürünlerini tercih edebilirler.

 

 

Saç Dökülmesi Yaşayanların Şampuan Seçimi Nasıl Olmalı?

Yoğun Saç Dökülmesini Mutlaka Önemseyin!

Saç Dökülmesine Karşı Şampuanlar Efsane mi Gerçek mi?

Sonbaharda Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Koparak Dökülme Problemi

"Saçlarım Neden Dökülüyor?'' Diyenlere: Saç Dökülmesinin Yaygın Nedenleri