Kepeklenmeye Karşı Doğal Çözümler

Kepek, her insanda görülebilen yaygın bir cilt sorunu olarak karşımıza çıkar. Saç derisi, sürekli olarak kendini yenileyen bir sisteme sahiptir. Cildin altındaki sürekli kendini yenileyen hücreler, deri yüzeyine doğru ilerler ve ölü hücrelerin atılmasını sağlar. Tüm bunların gerçekleşmesi oldukça doğal bir süreci kapsar. Fakat bazı sebepler bu döngünün hızlanmasına sebep olur ve döngü bozulabilir. Bu durum da ölü deri hücrelerinin saç köklerinde birikmesine ve kümeleşmesine sebep olur. Gözle görülecek derecede biriken ve dökülen bu ölü deriler de kepek olarak adlandırılır.

Saç Derisinde Kepek Problemi Neden Olur?

Kepek probleminin birçok sebebi vardır. Saç derisinde yaşanan birçok sebepten ötürü soyulma ve dökülme gerçekleşebilir. Saç derisinin kepeklenmesine sebep olan başlıca sorunlar şu şekildedir;

  • Nörolojik hastalıklar ve cilt problemleri
  • Mevsim geçişleri
  • Kalitesiz saç bakım ürünleri, boyalar ve şampuanlar kullanmak
  • Saç şekillendirici sprey ve jölelerin sık kullanımı
  • Stres, ergenlik ya da hormonal değişimler,
  • Beslenme düzensizliği, vitamin eksikliği gibi faktörler kepek oluşumunda etkili olabilir.

Doğru Şampuan Kullanımı

Kepek problemleri için doğal çözümler arandığında akla ilk gelen, bitkisel içerikli ve doğal şampuan kullanımıdır. Şampuanlar aynı zamanda, kepek probleminin yaşanmasında başlıca sebeplerden biri olarak sayılabilir. Saç tipine uygun olmayan ve kimyasal içerikli şampuan kullanımı, saç derisinde kepek oluşumuna sebep olabilir.

Beslenme Alışkanlıklarınıza Dikkat Edin

Beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi ve ihtiyacınız olan vitaminlerin alınması kepek oluşumunun azalmasını sağlayabilir. Çay, kahve ve gazlı içecekler çok sık tüketiliyorsa azaltılabilir. Vücuda ihtiyacı olan miktarda su alımı oldukça önemlidir. Sağlıklı besinler tüketerek, yapay içerikli paketli gıdaların tüketiminden uzak durabilirsiniz.

Parabenden Uzak Durun

Kepek problemiyle doğal bir şekilde başa çıkmak, sağlığı da bir o kadar önemsemek anlamına gelir. Kimyasal içeriklerle kepek problemine çözüm üretmek ilerleyen zamanlarda farklı problemlerin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Kepek problemi yaşayan kişilerin parabensiz şampuanlar kullanması oldukça önemlidir. Paraben, birçok sağlık problemine sebep olduğu gibi, cilt problemlerine de sebep olabilir.

Doğal şampuan önerileri arasında Bioblas, içerisinde paraben katkı maddesi bulunmayan ve kepek oluşumunu engelleyen etkili bir şampuan niteliğindedir. Böylelikle saç deriniz nefes alır ve doğal içeriğiyle kepek problemine çözüm bulurken, sağlığınızı da korumuş olursunuz.

 

Şampuan Değişimi Kepeğe Sebep Olur mu?

Kepek Neden Olur ve Nasıl Geçer?