Kepek Kendi Kendine Geçer mi?

Kepek Kendi Kendine Geçer mi?

Kepek sorununun altında yatan sebepleri bilmek, sorunun nasıl çözülebileceğiyle alakalı ipuçları sunabilir. Kepek problemi, kişilerde birçok farklı nedenle görülebildiği gibi bazı durumlarda kendiliğinden geçebilir fakat bazı durumlarda ciddi rahatsızlıkların habercisi de olabilir. Bu nedenle kepek probleminin önüne geçebilmek için atılabilecek birkaç adımı sizlerle paylaşıyoruz.

Beyaz renge sahip, pul pul dökülen yağlı deriler olarak tanımlanabilen kepek oluşumunda pek çok neden sayılabilir. Öncelikle saçta kepek oluşumunun sebepleri;

  • Kuru cilt yapısı
  • Egzama ya da sedef hastalığı
  • Saçların kullanılan kozmetik ürünlerinden yeterince arındırılmaması
  • Malassezia mantarı
  • Tahriş ve yağlı cilt yapısı
  • Saç derisinde yağlanma ve kaşınmaya sebep olan “kontakt dermatit” adlı cilt duyarlılığı şeklinde sıralanabilir.

Kepek sorununun altında yatan sebepleri bilmek, sorunun nasıl çözülebileceğiyle alakalı ipuçları sunabilir. Kepek problemi, kişilerde birçok farklı nedenle görülebildiği gibi bazı durumlarda kendiliğinden geçebilir fakat bazı durumlarda ciddi rahatsızlıkların habercisi de olabilir. Bu nedenle kepek probleminin önüne geçebilmek için atılabilecek birkaç adımı sizlerle paylaşıyoruz.

Saçları Yüksek Isıyla Yıkamaktan Kaçının

Sıcak su, saç derisinin doğal yapıdaki nem dengesinin bozulmasına etki edebilir. Bu durum da kuruyan ya da aşırı yağlanan saç derisine ve kepek oluşumuna sebep olabilir. Bu nedenle saçlarınızı ılık su ile yıkayarak kepeklenmenin önüne geçebilirsiniz.

Beslenmenize Dikkat Edin

Sağlıksız beslenme düzeni saç sağlığını da etkileyen önemli bir kriter. Bu nedenle doğru beslenerek saç saçlarınıza istediğiniz canlılığı kazandırabilirsiniz. Çok fazla paketli ve yağlı ürün tüketimi saç derisinin sağlığını kaybetmesine neden olabilir. Özellikle çekirdek, cips ya da kızartma gibi yağlı besinler saç derisindeki yağlanmayı zamanla daha da fazla tetikleyebilir.

Kepeğe Karşı Geliştirilen Saç Bakım Ürünlerini Kullanın

Saç derisindeki pullanma sorunu için doğal yollarla geliştirilen saç bakım ürünleri tercih edilmelidir. Ancak uzun süredir kepek sorunu yaşıyorsanız uzman bir doktora görünmeli ve önerdiği şampuan ya da saç bakım ürününü kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kepek, genellikle kontrol edilebilir fakat tedavi süresince sabırlı olmak gerekir. Ancak kullanılan her kepek şampuanı aynı değildir ve bu nedenle kişiler kendilerine uygun özellikteki şampuanı tercih etmelidir. Eğer kullanımda batma, kızarıklık, döküntü ya da kaşıntı gibi bir yan etki görülüyorsa bu ürünlerin direkt olarak kullanımı bırakılmalıdır ve tıbbi bir yardım alınması önerilir.

Kepeğe karşı özel olarak hazırlanan kepek şampuanları ve saç bakım ürünlerini Bioblas web sitesinde gönül rahatlığıyla bulabilirsiniz.

 

Kepek Şampuanı Kepeği Ne Kadar Sürede Keser?

Kepek, kişilerde sıklıkla görülebilen bir saç problemidir. Bu problem, kişilerin günlük yaşantısını olumsuz yönde etkiler. Yanlış şampuan kullanımı ya da genetik faktörlerden ötürü kişilerde pek çok nedene bağlı olarak kepek sorunu görülebilir. Kepeği engellemek içinse birtakım rutin değişiklikleri gerekebilir.

Kepeğe Karşı Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

En yaygın saç derisi sorunlarının başında gelen kepek problemi, kaşıntıyla bir araya geldiğinde kişiler için oldukça rahatsız edici bir sorun olarak kendisini gösteriyor. Üstesinden gelinemeyen kepek problemi, fiziksel bir problem yaratmakla birlikte kişilerin özgüvenini de etkileyebilecek sorunlara yol açabiliyor.

Kepek Oluşumu Tamamen Önlenebilir mi?

Kepeklenme, basit bir saç problemi olarak bilinse de kişileri ciddi anlamda etkileyen bir saç sorunudur. Kişisel bakımla ilgili olmasa da kepek, kişinin saçlarının kirli ya da bakımsız görünmesine sebep olabilir. Kaşıntıya sebep olduğu için, problemi yaşayan kişilerde rahatsızlık verir.

Kepeklenmeye Karşı Doğal Çözümler

Kepek, her insanda görülebilen yaygın bir cilt sorunu olarak karşımıza çıkar. Saç derisi, sürekli olarak kendini yenileyen bir sisteme sahiptir. Cildin altındaki sürekli kendini yenileyen hücreler, deri yüzeyine doğru ilerler ve ölü hücrelerin atılmasını sağlar.

Kepek Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Kepek neden olur? Birçok kişinin karşılaştığı ve cevabını merak ettiği bu soruna karşılık olarak kepek nasıl geçer, hemen görelim!