Kepek Kendi Kendine Geçer mi?

Beyaz renge sahip, pul pul dökülen yağlı deriler olarak tanımlanabilen kepek oluşumunda pek çok neden sayılabilir. Öncelikle saçta kepek oluşumunun sebepleri;

  • Kuru cilt yapısı
  • Egzama ya da sedef hastalığı
  • Saçların kullanılan kozmetik ürünlerinden yeterince arındırılmaması
  • Malassezia mantarı
  • Tahriş ve yağlı cilt yapısı
  • Saç derisinde yağlanma ve kaşınmaya sebep olan “kontakt dermatit” adlı cilt duyarlılığı şeklinde sıralanabilir.

Kepek sorununun altında yatan sebepleri bilmek, sorunun nasıl çözülebileceğiyle alakalı ipuçları sunabilir. Kepek problemi, kişilerde birçok farklı nedenle görülebildiği gibi bazı durumlarda kendiliğinden geçebilir fakat bazı durumlarda ciddi rahatsızlıkların habercisi de olabilir. Bu nedenle kepek probleminin önüne geçebilmek için atılabilecek birkaç adımı sizlerle paylaşıyoruz.

Saçları Yüksek Isıyla Yıkamaktan Kaçının

Sıcak su, saç derisinin doğal yapıdaki nem dengesinin bozulmasına etki edebilir. Bu durum da kuruyan ya da aşırı yağlanan saç derisine ve kepek oluşumuna sebep olabilir. Bu nedenle saçlarınızı ılık su ile yıkayarak kepeklenmenin önüne geçebilirsiniz.

Beslenmenize Dikkat Edin

Sağlıksız beslenme düzeni saç sağlığını da etkileyen önemli bir kriter. Bu nedenle doğru beslenerek saç saçlarınıza istediğiniz canlılığı kazandırabilirsiniz. Çok fazla paketli ve yağlı ürün tüketimi saç derisinin sağlığını kaybetmesine neden olabilir. Özellikle çekirdek, cips ya da kızartma gibi yağlı besinler saç derisindeki yağlanmayı zamanla daha da fazla tetikleyebilir.

Kepeğe Karşı Geliştirilen Saç Bakım Ürünlerini Kullanın

Saç derisindeki pullanma sorunu için doğal yollarla geliştirilen saç bakım ürünleri tercih edilmelidir. Ancak uzun süredir kepek sorunu yaşıyorsanız uzman bir doktora görünmeli ve önerdiği şampuan ya da saç bakım ürününü kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kepek, genellikle kontrol edilebilir fakat tedavi süresince sabırlı olmak gerekir. Ancak kullanılan her kepek şampuanı aynı değildir ve bu nedenle kişiler kendilerine uygun özellikteki şampuanı tercih etmelidir. Eğer kullanımda batma, kızarıklık, döküntü ya da kaşıntı gibi bir yan etki görülüyorsa bu ürünlerin direkt olarak kullanımı bırakılmalıdır ve tıbbi bir yardım alınması önerilir.

Kepeğe karşı özel olarak hazırlanan kepek şampuanları ve saç bakım ürünlerini Bioblas web sitesinde gönül rahatlığıyla bulabilirsiniz.

 

Kepek Oluşumu Tamamen Önlenebilir mi?

Kepeklenmeye Karşı Doğal Çözümler

Kepek Neden Olur ve Nasıl Geçer?