Erkeklerde Yağlı Saç Sorunu

Erkeklerde Yağlı Saç Sorunu

Erkeklerin en çok karşılaştığı saç problemlerinden birisi de kısa sürede yağlanan saçlardır. Yağlanan saçlar daha çabuk kirlenmeye meyilli olduğundan istenilen gür ve hacimli görüntüden oldukça uzaktır. Yağlı saç yapısına sahip olan erkekler, gür ve hacimli saçlar elde edebilmek için öncelikle saçlarında meydana gelen yağlanma problemini çözmelidirler.

 

Saçlarda Yağlanma Neden Meydana Gelir?

Her bir saç telinin altında yağ bezeleri bulunur. Bu yağ bezeleri sürekli olarak sebum denen bir yağ üretir. Sebum artışı saçın yağlı gözükmesine sebep olur. Saçta sebumun daha fazla üretilmesini sağlayan bazı temel faktörler bulunmaktadır. Bunlar;

 

  • Saçlara sürekli temas etmek
  • Saçı aşırı ısıya maruz bırakmak
  • Saçı çok sık yıkamak
  • Hormon artışı yaşamak

 

Erkeklerde Yağlı Saç Sorunu

Çocukluk döneminde yağ bezleri çok daha az aktifken ergenlik dönemine girilmesiyle yağ bezlerindeki üretim artar. Ergenlik döneminde devreye giren hormonlar sebebiyle yağ bezeleri genişler. Bu bezeler özellikle erkeklerde baskın olarak görülen testosteronun kontrolü altındadır. Bu nedenle saçlarda yağlanma ergenlik döneminde kadınlara oranla erkeklerde daha fazla görülür.

 

Erkeklerde Yağlı Saçlara Çözümler

Saç Tipine Uygun Şampuan Seçimi: Yağlı saçlara sahip olan erkeklerin yalnızca yoğun besleyici olan yağlı saçlara özel şampuan kullanması gerekir. Kuru veya normal saç tiplerine özel olarak üretilmiş şampuanlar saçı daha da yağlandıracaktır.

 

Doğru Şekillendirici Seçimi: Jöle formundaki saç şekillendiricileri saçın daha yapışkan ve yağlı bir görünüme kavuşmasına sebep olur. Saç köpüğü veya sprey saç şekillendiriciler saçın daha az yağlı görünmesini sağlar.

 

Su Sıcaklığı: Duş alırken kullanılan suyun sıcaklığı da saç yağlanmasında oldukça önemlidir. Sıcak su saçın sebum dengesini bozarak daha fazla yağ üretmesine sebep olur. Bu nedenle ılık veya soğuk su kullanmak özellikle duş sonunda saça soğuk su tutmak saçın yağlanmasını geciktirecektir.

 

Saç Yıkama Sıklığı: Saçta var olan yağı gidermek için sürekli olarak saçı yıkamak aslında saçın daha hızlı yağlanmasına sebep olur. Bu nedenle saçı her gün yıkamak yerine gün aşırı yıkamak saçın yağlanma süresini uzatır.