Doğum Sonrası Saç Dökülmesi

Doğum Sonrası Saç Dökülmesi

Hayatınızın en heyecan verici tecrübelerinden biri olan hamilelik dönemi… Bebeğinizi kucağınıza almak için gün saydığınız dönem sonrasında bazı tatsız sürprizler yaşanabilir. Örneğin yaşanan stres durumları, hormon değişimleri dolayısıyla gebelikte saç dökülmesi sorunu yaşanabilir. Bunu yanı sıra bebek sahibi olmanın getirdiği sorumluluk, lohusalık döneminde yaşanabilecek üzüntüler ve stres durumu da gebelik sonrası saç dökülmesi sorununa yol açabiliyor. Doğum sonrası hassaslaşan anneler davranışsal, duygusal, düşünsel ve bedensel olarak farklılıklar yaşayabiliyor. Doğum yapan kadınlarda gebelik sonrası saç dökülmesi durumu ise ilk zamanlarda ortaya çıkabilen üç kadından birini etkileyen bir sorundur. Özellikle ilk altı ay içinde, iç salgı bezlerindeki değişikliklere bağlı olarak saç dökülmesinin normal olarak karşılanması gerektiğini söyleyen uzmanlar, doğum sonrası süreçte hormon değişiklerine bağlı olarak yaşanabilen sıradan bir durum olduğunun altını çiziyor. 

Doğum Sonrası Saç Dökülmesi Sebepleri Nelerdir?

Hamilelik esnasında başta östrojen hormonu olmak üzere bazı hormonlar hızlı bir artışa geçiyor. Doğum sonrasında ise bu yükselen hormonlar ani bir düşme eğilimi göstermeye başlıyor. Hamilelik öncesine göre yoğun bir hormonal değişiklik yaşanması ve dengelerin tamamen değişmesi, çeşitli kaygı, endişe gibi durumlara yol açabilir ve bu durum saç dökülmesi sorununu ortaya çıkarabilir. Genel olarak doğum sonrası saç dökülmesi durumu emzirmeyle de bağdaştırılabiliyor. Fakat dökülme durumu yoğunsa, altında yatan farklı faktörler olup olmadığının araştırılması gerekebilir. 

Hamilelik veya doğum sonrası dönemde kansızlık sorunu yaşanabilir. Doğal olarak bir demir eksikliği durumu baş göstermiş olabilir. Bu durumun tüm bedene olduğu gibi saçlara da etkisi olabiliyor. Çeşitli vitamin ve mineral eksiklikleri saç dökülmesi sorununa yol açabiliyor. Bu gibi durumlar için doktorunuzdan kan tahlili isteyebilir ve kan sonuçlarınızı takip ettirebilirsiniz.

Gebelik Doğum Sonrası Doğum Sonrası Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Anne olmanın heyecanını ve keyfini daha tam süremeden gebelikte saç dökülmesi sorunlarıyla mücadele etmek, can sıkıcı bir durum olabiliyor. Oysa bu durumun normal bir durum olduğu bilincinde olup beslenme alışkanlıklarınıza Omega-3 gibi hem saçlar hem bebek için yararlı olabilecek yiyecekler ile beslenmeye özen gösterirseniz bu durumu daha çabuk atlatabilirsiniz.

Bahsettiğimiz dengeli beslenme, vitamin takviyesi gibi önlemlerin haricinde, saç bakımınızı da atlamamanız önemlidir. Özellikle saç boyası gibi kimyasallardan uzak durmanız, saçlarınızı aşırı ısıya maruz bırakmamanız ve tarama esnasında geniş dişli taraklar kullanmanız saç bakımınızla ilgili yapılacak ilk işlemlerdir. Bunların dışında ise bakım yağları ve Bioblas gibi saç dökülmesini engelleyen doğal şampuanlar ile saçlara ihtiyacı olan bakımı ve vitamini vererek saçları güçlendirebilirsiniz.



YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Saçı Besleme Yöntemleri Nelerdir?

Organik Şampuan Hakkında Her Şey

Saç dökülmesine karşı büyük yenilik, BIOBLAS PROCIYANIDIN Şampuan