Saç Kökü Ölür Mü? Saç Kökleri Neden Ölür?

Saç Kökü Ölür Mü? Saç Kökleri Neden Ölür?

Eğer saçlarınız kökten ölüyor ve dökülüyorsa bu sorun ilerlemeden saçlarınızı kurtarabilirsiniz. Sağlıklı bir insanda 150 – 200 bin arasında saç teli bulunmaktadır. Bunlar; doğar, uzar, ömrünü tamamlar, dökülür ve yenilenirler. Bu kapsamda sağlıklı bir insanda bile günlük 60-100 adet saç dökülmesi görülmektedir. Aslında bu dökülme değil de ömrünü tamamlamış saçların yenilenme aşamasıdır. Fakat yenilenebilmesi için mutlaka saç kökünün sağlam olması gerekir. Saç kökü ölmesi halinde dökülen saçların yerine yeni tüy gelmeyeceği için saçlarınızda seyrelmeler görülecektir. Günlük 100-200 şeklinde dökülüp yerine yeni saç gelmemesi nedeniyle de artık kellik problemi geliyor demektir.

Saç kökü neden ölür?

Erkeklerde genetik saç dökülmesi olurken kadınlarda kansızlıktan dolayı dökülmeler riskli olur. Çünkü yoğun çalışma temposu ve gerginlik veya iyi beslenmemekten olan dökülmelerde bakım ile saçlar güçlendirilebilir. Ama genetik ve kansızlıktan dolayı olan dökülmeler saç kökü ile alakası olduğu için önlem almakta gecikirseniz saç kökleriniz ölür.

Saç kökü ölürse ne olur?

Ölen köklerin yeri boşalır ve ölen köklerden tekrar saç çıkmaz. Dökülme devam ettikçe önlerden başlayıp kelleşmeye doğru gittiğini fark edeceksiniz. Erkeklerde dht hormonuna bağlı genetik dökülmelerden dolayı saç kökleri ölür. Kadınlarda kansızlıktan dolayı dökülen saçlarda, dökülen saçın yerine yeni saç çıkması riskli bir durumdur çünkü kansızlıktan dolayı dökülen saçların kökleri cansızlaşır ve ölür.

Saç Köklerinin Öldüğü Nasıl Anlaşılır?

Saçlarınız gereğinden fazla dökülüp, dökülen saçların ucunda beyaz noktalar varsa saçınız kökten dökülmüş demektir. Eğer dökülen saçınızın yerine 2 ay içinde yeni saçlar çıkmıyorsa saç kökleriniz ölüyor demektir. Kadınlarda kan değerlerini normalleştirerek bu sorunu çözmek kolay. Erkeklerde ise dht hormonunu engelleyerek çözüm sağlanabilir.