Boyalı Saçlar İçin Bakım Şampuanları

Boyalı saçlar için saç bakımı önemlidir. Boya, içerisinde bulunan kimyasallardan dolayı saç yapısına zarar verir. Özellikle açık renk boya tercih eden kişilerin, sürekli olarak saçını boyamak zorunda kalması saçı oldukça yıpratır. Saçın kendine gelmesi için nemlendirilmesi, gerekli bakımların yapılması ve onarıcı ürünlerin kullanılması önemlidir. Boyalı saçlar için bakım şampuanları kullanılarak da saçtaki boyanın daha uzun süre saçta kalması sağlanabilir. Böylece saç boyama sıklığı azalır ve bu da saçın daha fazla yıpranmasının önüne geçer.

Boyalı Saçlar İçin Hangi Ürünler Kullanılmalı?

Boyalı saç bakımı için kullanılabilecek birçok ürün vardır. Şampuanlar, bakım kremleri, yağlar ve serumlar saça sağlıklı bir görünüm kazandırmak ve boya nedeniyle kırılmış uçları onarmak için özel olarak tasarlanır. Özellikle saç bakım yağı kullanmak, boyadaki kimyasal maddelerin kuruttuğu saç tellerine nefes aldırır.

Kuru ve yıpranmış saçlar için en çok tercih edilen yağlardan birinin argan yağı olduğu görülmüştür. Saça parlaklık kazandıran yağ, boyalı saçlar için boyanın uzun süre kalıcılığını sağlar. Saç diplerine de faydası bulunduğundan saçların gür görünmesine katkıda bulunur. Onarıcı bakım yağı olarak kullanılabilecek argan yağı şampuan içerisine koyulabilir veya direkt olarak saçta bekletilerek durulanabilir.

Boyalı saçlar için bakım kremi de şampuan ile birlikte kullanıldığında olumlu etkiler gösterir. Saça nemlilik kazandıran kremler, onarıcı etkileriyle boyalı saçlardaki yıpranmış görünümü yok eder ve yumuşak saç oluşumunu destekler. Saç bakım şampuanı kullanıldıktan sonra saç uçlarına uygulanan sıvı saç kremi yıkama gerektirmeyen şekilde de üretilir. Durulanmayan saç kremi yanınızda taşıyabileceğiniz ve saçınızı kuru hissettiğiniz her an uygulayabileceğiniz ürünlerden biridir.

Boyalı Saçlar İçin Bakım Önerileri

Saç boyanırken seçilen boyanın organik olması, saça daha az zarar verir. Bu yüzden boya seçiminde bitkisel içerikli boyaların tercih edilmesi daha uygundur. Her ne kadar bitkisel olsa da saç yapısına zararı olacağından ek bakım ürünlerinin kullanılması da önemlidir. Saç bakımında kullanılabilecek boyalı saçlar için bakım yağı saç yıkanmadan önce tüm saç derisine ve saç uçlarına yedirilmeli ve 20 dakika bekletildikten sonra yıkanmalıdır. Saç yıkanırken boyalı saçlar için uygun şampuanlardan biri kullanılmalı ve üzerine saç bakım kremi uygulanarak onarıcı etki arttırılmalıdır.

 

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Saça Doğal Bakım

Argan Yağının Saça Faydaları & Argan Yağıyla Saç Bakım Tüyoları

Işıltılı Saçlar İçin Öneriler

Kıvırcık Saçlar İçin Saç Kremi Kullanımı

Boyalı Saçlar için Şampuan Önerileri

Saça İyi Gelen 7 Bitki

Saç Tipine Göre Şampuan Seçimi

Kırık Saç Uçları ile Mücadele