Yağlı Saçların Bakımı Nasıl Olmalı?

Saç bakımı denildiğinde akla en sık yaşanan saç sorunlarından biri olan yağlı saçlar gelir. Çevresel ve fizyolojik birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan yağlı saç sorunu, günlük hayatı ve insan psikolojisini olumsuz yönde etkileyen önemli problemler arasında yer alır. Her gün saçlarınızı yıkıyor, yine de saç yağlanmasından kurtulamıyorsanız önereceğimiz bazı püf noktalar size yardımcı olabilir.

Saç Yağlanmasının Nedenleri Nelerdir?

  • Saçlara uygun nitelikteki bakım ürünlerinin kullanılmaması saç yağlanmasını artırabilir.
  • Yağlı yiyeceklerin tüketilmesi ve düzensiz beslenme biçimleri saçlarda yağlanmaya sebep olabilir.
  • Saçların yağlanmasının en önemli etkenlerinden biri de genetik aktarım olarak tanımlanabilir.
  • Saçlarla sürekli oynamak ve temas halinde bulunmak yağlanmayı artırabilir.
  • Sürekli olarak saçları sıcak suda yıkamak, yağlanmaya sebep olabilir. Saçları ılık ya da soğuk suyla yıkamak en doğru olan yöntemdir.
  • Stres ve gerginlik saçların yapısını değiştiren ve yağlanmasına sebep olan diğer etkenler arasında sayılabilir.
  • Saçları uzun süreli yüksek ısıya maruz bırakmak, saç dengesini bozabilir ve yağlanma oluşumunu hızlandırabilir.
  • Saç bakım rutini sırasında uygulanan saç kremlerinin sadece uçlara değil saç diplerine uygulanması, sebum (yağ) oluşumunu artıran bir diğer etken olarak sayılabilir.

Yağlı Saçlar İçin Neler Yapılabilir?

Saçların ideal yağ dengesine ulaşmasını sağlamak için biraz sabır gerekebilir. Yağlı saçlar, saç derisinin doğal dengesini kaybetmesi sebebiyle oluşur ve bu dengenin sağlanması biraz zaman alabilir. Saç derisinin sürekli olarak yağ üretimini azalmak amacıyla atılabilecek ilk adım, beslenme düzenini gözden geçirmektir. Bireyler mümkünse yağ oranı yüksek olan besinlerden uzak durmalıdır. Ayrıca saç derisinin ihtiyacı olan besini alabilmesi için besin ve vitaminleri alabilmesi için sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmak oldukça önemlidir.

Yağlı saçların normale dönmesini sağlamak için destekleyici birtakım ürünlerden faydalanmak, her zaman iyi bir fikirdir. Yağlı saçlar için şampuan çeşitleri, saç tipine özel olarak tasarlanır ve saç tellerine ve deriye onarıcı etkiler sunar. Bioblas’ın yağlı saçlar için geliştirdiği saç dökülmesini engelleyen şampuan ve yağlı saçlar için geliştirdiği bitkisel içerikli şampuan ürünleri, saç köklerinin ihtiyaç duyduğu besinleri sağlar. Bu ürünler, düzenli kullanım sonrasında sağlıkla ışıldayan, yağdan arınmış ve güçlü saç tellerinize kavuşmanıza destek olur.

Yağlı ve Dökülen Saçlar İçin Saç Bakım Rutini

Yağlı Saçlar İçin Saç Bakımı Önerileri