Saç Maskesi Nasıl Kullanılır?

Saç Maskesi Nasıl Kullanılır?

Saçlar; şampuan, bakım kremi, çeşitli yağlar ile beslediğimiz, bu yollar ile istediğimiz görünüme kavuşmasını umduğumuz, günlük hayatta kişisel bakım dendiğinde herkesin ilk olarak üzerine düştüğü yerdir. Günlük veya gün aşırı kullanılan şampuanlar, bakım kremleri ve çeşitli yağlar; saçlarınızı tam olarak istediğiniz noktaya getirmeyebilir. Bu noktada saç bakım maskelerinden bahsetmek gerekir. 

Saç Bakım Maskesi 

Günlük saç bakım rutininize dâhil edemeseniz de, haftada bir veya iki kez uygularken keyif alıp iyi hissedeceğiniz bir kişisel bakım yöntemi olan saç bakım maskesi, genellikle saçları onarmak ve nemlendirmek amacı ile kullanılır. Neredeyse her saç bakım maskesini saçınızda 10 dakika bekletmeniz gerekir. Unutulmamalıdır ki, saçlarımız da tıpkı cildimiz gibi çevresel etmenler, beslenme alışkanlıkları, stres gibi çeşitli unsurlardan etkilenebilir ve bozulabilir. Saç bakım maskesi nasıl kullanılır sorusunun cevabından önce; saçınızın gerçek problemini ve gerçekten neye ihtiyacı olduğunu bilmeniz size fayda sağlayacaktır. 

Duştan Önce ve Sonra

Kullanım amacına göre duştan önce veya duştan sonra uygulanan saç maskelerinin neredeyse tamamı durulama üzerine formüle edilmiştir. Duşta uygulanmak için formüle edilen maskeler genellikle saçları haftalık olarak nemlendirmek amacındayken; duştan öncekiler saçta 20-45 dakika arasında bekletilebiliyor, hatta bazen bir gece boyunca bekletmeniz dahi gerekebiliyor. Saç maskesi nasıl kullanılır ve doğru kullanım nedir, bunlar kişiye özel cevapları olan sorulardır çünkü saç bakım maskeleri saç tiplerine göre farklılık gösterir, her saç tipine her maske uygulanmaz. Eğer yağlı saçlarınız varsa, saçı ağırlaştırmayan maskeler tercih etmeniz gerekirken; boyalı saçlar için boyalı saçlara özel olarak üretilen saç bakım maskeleri tercih etmeniz gerekmektedir. 

Genel hatlarıyla saç bakım maskelerinin faydaları; daha yumuşak ve parlak saçlar elde etmek, saçın daha az kabarmasını ve daha az elektriklenmesini sağlamak, daha güçlü saçlar, saç kırıklarında azalma sağlamak, sağlıklı bir kafa derisi ve nem desteği sağlamak şeklinde sıralanabilir. Saç maskesini uygulamadan önce talimatlar dikkatlice okunmalıdır. Saç bakım maskesi saçta, ürünün kutusunda belirtilenden daha az veya daha çok bırakılmamalı, belirtildiği şekilde durulanmalıdır. 

Saç Kremleri İşe Yarıyor mu?

Saç Kremi Nasıl Seçilir?