Saç Elektriklenmesiyle Başa Çıkma Yöntemleri

Saçlarda oluşan elektriklenme, cinsiyet fark etmeksizin hem kadınların hem de erkeklerin şikayetçi olduğu bir durumdur. Temeline bakıldığında saç tellerinde oluşan statik elektrik, saçlarda kabarık ve cansız bir görüntüye sebep olur. Özellikle ince telli saçlarda daha sık görülebilen saç elektriklenmesi, birkaç önemli noktaya dikkat edildiğinde önlenebilir bir sorundur.

Saç Elektriklenmesi Neden Olur?

Saç elektriklenmesinin birçok farklı nedeni olabilir. Sürekli kabaran ve elektriklenen saçlar kolaylıkla kırılır, cansızlaşır ve şekil vermek zordur. Peki saçlar neden elektriklenir? Tüm bu sebepler şu şekilde sıralanabilir:

  • Saçların sık sık yıkanması
  • Aşırı sıcak ve soğuğa maruz kalma
  • Yanlış bakım ürünü ve şampuan seçimi
  • Saçtaki nem oranının eksikliği
  • Kimyasal içerikli ürünlerin kullanımı

Saç Elektriklenmesi Nasıl Önlenir?

Saçlardaki elektriklenme sorununu ortadan kaldırmanın en kalıcı yolu, sorunun sebebini tespit etmek ve sonrasında problemi ortadan kaldırmaktır. Saç elektriklenmesi için yapılması gereken ilk şey, doğru bakım ürünlerinin kullanımıdır. Doğru bakım ürünleriyle düzenli saç bakımı, saçlarda oluşan elektriklenmenin önüne geçecek en önemli etkenlerden biri sayılabilir.

Saç Yıkama Sıklığı Nasıl Olmalı?

Saçların her gün yıkanması, saç tellerinin ve saç derisinin sahip olduğu yağı, nem oranını azaltabilir. Bu durum da saçların kurumasına ve elektriklenmesine davetiye çıkarabilir. Bu nedenle saçların daha seyrek yıkanması ve yıkama anında nemlendirici bakım ürünlerinin kullanılması, elektriklenme problemini ortadan kaldırmak için en iyi çözümlerden biri sayılabilir. Saç elektriklenmesinin bir diğer sebebi de kullanılan fırça ve tarakların üretim malzemesi olarak gösterilebilir. Plastik yapıdaki fırça ve taraklar, saçlarda elektriklenme oluşumunu tetikleyebilir. Bu nedenle dişleri daha aralıklı olan tahta, metal ya da seramik tarak tercihleri saçlarınız için daha etkili olabilir.

Saç elektriklenmesi sorunu önlemenin bir diğer yolu da yıkama sonrasında saçlara sarılan havlu olabilir. Uzun süre saçlarla temas eden havluların dokusu saçlarda elektriklenme yapabilir. Bu nedenle tişört gibi daha az elektriklenmeye sebep olan ürünler, bu sorunun ortadan kaldırılmasında büyük rol oynayabilir.

Zengin içerikli formülüyle tamamen bitkisel ürünlerden elde edilen Bioblas ürünleri, saçlarınızda var olan elektriklenme sorununu çözmekte yardımcı olabilir. Siz de Bioblas’ın geniş yelpazesini görmek ve yakından tanımak isterseniz web sitesini ziyaret edebilirsiniz!

 

Saçlar Neden Elektriklenir? Çözüm Önerileri Nelerdir?