Erkeklerde Yoğun Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

İki tür saç dökülmesi vardır. Bu türlerden birisi erkek tipi saç dökülmesidir erkek tipi saç dökülmesi kelliğin tepe noktasından başlamasıdır. Erkeklerde kellik genellikle genetik olarak görünse de bazı kişilerde çevresel ve ruhsal faktörler de yoğun saç dökülmesine sebep olabilmektedir. Derinin aşırı kuruması, saç köklerinin zayıflaması gibi sebeplerden ötürü yoğun saç dökülmesi sonucu kellik oluşumu hızlanabilir. Aynı zamanda, sigara kullanımı, deri hastalıkları, hormonal problemler ve vitamin eksikleri saç dökülmesini hızlandıran faktörler arasındadır.

 

Erkeklerde saç dökülmesi genelde 16 ile 30 yaş arasında görülmektedir. Genelde insanlar saç dökülmesi yoğunlaşana kadar bir önlem almamakta ve sadece şampuan seçimiyle bunu engellemeye çalışmaktadırlar. Fakat saç dökülmesi, düzenli bakım bitkisel kürler ve bazı kaliteli ürünler kullanılarak yapılan bakımlar ile azaltılabilmektedir. Bunun yanında, her insanın deri yapısı aynı olmamakla beraber saç yapısı da değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle kullanılan ürünler uzmanlar tarafından geliştirilmiş olup bitkisel olmasına özen gösterilmelidir. Uzmanlar tarafında üretilen her ürün her standarda uymamaktadır bu nedenle seçilen bu ürünlerin markasının yanı sıra içerdiği bitki özlerine ve aldıkları sertifikalara dikkat edilmelidir.

 

     Peki yoğun saç dökülmesinin önüne nasıl geçilebilir?

 

  • Sorunun kaynağı saptanmalı ve kaynağına göre çözüm yolu bulunmalıdır.
  • Stresten olabildiğince uzak durulmalıdır.
  • Beslenme alışkanlıkları gözden geçirilmeli, saçın ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller yeteri kadar tüketilmelidir.
  • Saç dökülmesi karşıtı saç bakım ürünleri kullanılmalıdır.

 

Erkeklerde saç dökülmesi görüldükten sonra genelde insanlar dermatoloğa görünmekte ve ondan tavsiye almaktadırlar. Dermatoloğun yanı sıra, insanlar yoğun saç dökülmesi sorunuyla karşılaştığında hem diyetisyene gözükmeli hem de psikolojik sağlığını gözlemlemek için bir psikiyatriste de başvurmalıdırlar çünkü daha önceden de belirttiğimiz gibi saç dökülmesinin sebebi sadece deri değil beslenme ve mental problemleriniz de olabilir. Asıl sorunun kaynağına indikten sonra kaliteli saç bakım ürünleri kullanılarak da saç dökülmesi durdurulması desteklenebilir.

Yoğun saç dökülmesinde önerilen ürünlerden birisi Bioblas Forte dökülme önleyici şampuandır. %74 bitki özlü serumlarıyla uzmanlar tarafından oluşturulan bu şampuan klasik şampuanlara oranla daha güçlü bir Bitkisel Kompleks B19 ile yoğun saç dökülmesinin giderilmesinde etkilidir. Ayrıca gerekli klinik araştırmalara (ürünlerin klinik araştırmaları Dermatest Medical research company tarafından yapılmaktadır) tabi tutulan bu ürün PH değeri bakımından da saç derisine uygundur.

 

 

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Erkeklerde Saç Dökülmesini Engellemeye Yardımcı Öneriler

Dökülen Saç Geri Çıkar Mı? Saç Büyümesini Destekleyecek 5 İpucu

Saçı Besleme Yöntemleri Nelerdir?

Erkeklerde Yağlı Saç Sorunu