4 Adımda Havuz ve Deniz Sonrası Saç Bakımı

Yaz mevsiminin sabırsızlıkla beklenmesinin sebeplerinden biri de denizin veya havuzun tadının çıkarmaktır. Çoğu kişi denizde ve havuzda uzun süre vakit geçirebilir. Siz de onlardansanız yaz aylarını çok eğlenceli geçiriyor olabilirsiniz. Fakat özenle baktığınız saçlarınızı denizin tuzlu, havuzun klorlu suyundan korumalısınız. 

Deniz ve havuz sonrası saç bakımı nasıl olmalı? Tüm sorularınıza yanıt bulabilmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Deniz ve Havuz Sonrası Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Havuz ve deniz sonrası saç bakımı için birkaç basit adımı takip etmeniz yeterlidir. Kullandığınız ürün ve ekipmanlarla saçlarınıza ihtiyaç duyduğu bakımı sağlayabilirsiniz. Elbette bakımı yalnızca deniz ve havuzdan sonra yapmak, tek başına yeterli olmaz. Denizde ve havuzda vakit geçirirken hatta bunun öncesinde de dikkatli olmanızda yarar vardır.

1. Doğrudan Güneş Altında Fazla Kalmamaya Çalışın

Havuz ve deniz sonrası saç bakımında en önemli husus, zararı minimumda tutmaktır. Saçınız zaten zarar görmezse yoğun bir bakıma ihtiyaç duymaz. Uzun süre doğrudan güneşe maruz kalmak, saçlarınızı kurutabilir. Pigmenti olumsuz etkileyen UV ışınları saç renginizi soldurabilir. Bu etki, özellikle boyalı saçlarda daha sık gözlenir. Yıpranma, kafa derisi sorunları ve saç yapısının değişmesi de uzun süre güneşe maruz kalmanın zararlarındandır.

Bu olumsuz etkilerden korunmak için güneşe çıkmadan önce saçınıza UV koruyucu ürünler kullanmanız tavsiye edilir. Bandana ve şapka gibi aksesuarlar da işinizi kolaylaştırır. Eğer çok uzun süre denizde kalıyorsanız saçınıza yüzme bonesi de takabilirsiniz.

2. Doğal İçerikli Şampuanlarla Saçlarınızı Klor ve Tuzdan Arındırın

Deniz sonrası saç bakımında atlamamanız gereken adımlardan biri de yıkamadır. Mümkünse saçlarınızı denizden veya havuzdan çıkar çıkmaz durulayın. Yıkama fırsatı yakaladığınızda ise doğal içerikli ürünler kullanmanız tavsiye edilir. Çünkü bu tür şampuanlar klor ve sülfat içermezler. Saç dostu bileşenlerle klor ve tuzdan arınmanıza yardımcı olurlar.

Saçınızda derinlemesine temizlik istiyorsanız en etkili sonuç için deniz sonrasına özel formüle edilmiş ürünlere yönelebilirsiniz. Deniz veya havuz sonrası için hazırlanmış şampuanların yaratacağı sonuç, sizi fazlasıyla tatmin eder. 

3. Saç Tipinize Uygun Bir Saç Kremi ile Saçlarınızı Nemlendirin

Deniz veya havuz suyunun ardından gelen şampuanlama işlemi, saçınızın nem kaybetmesine yol açabilir. Bu nedenle her yıkamadan sonra mutlaka saçlarınızı nemlendirmeniz gerekir. Dilerseniz nemlendirme adımını da duşta uygulayabilirsiniz. Duştan çıktıktan sonra durulanmayan kremlerden kullanmanız da mümkündür.

Krem kullanımında en önemli husus, ürünün saç tipinize uygun olmasıdır. Eğer kullandığınız şampuanın seti varsa oradaki bakım kremini tercih etmeniz uygun olur. Böyle bir şansınız yoksa her zaman kullandığınız saç bakım kremini uygulamanız mümkündür.

4. Saçlarınızın Kurumasını Engellemek için Onarıcı Yağlar Kullanın

Deniz ve havuz sonrası saç bakımında yağ kullanımı, oldukça önemlidir. Çünkü deniz ve havuz suyu, saçınızdaki doğal yağları uzaklaştırabilir. Yağsız kalan saçlar cansızlaşır ve bakımsız bir görünüme yol açar. Özen gösterilmediği takdirde bu durum, elektriklenme ve kırılma gibi farklı sorunlara neden olabilir.

En etkili sonuç için saç bakım setinizdeki yağı kullanabilirsiniz. Deniz sonrasına özel olarak formüle edilen ürünlerden faydalanabilirsiniz.

Denizde veya Havuzda Yüzdükten Sonra Neden Saç Bakımı Yapmalısın?

Havuz ve deniz sonrası saç bakımı yapmanın sebebi, söz konusu unsurların olumsuz etkilerinden korunmaktır. Deniz suyundaki tuz ve havuzdaki klor, saç üzerinde benzer zararlı etkiler oluşturur. Bunlardan bazıları şöyledir:

  • Kuruma
  • Matlaşma
  • Zayıflama
  • Saç derisinde tahriş
  • Saç diplerinde kimyasal birikmesi

Tüm bu etkilerden uzak durmak için deniz ve havuz öncesinde, sırasında ve sonrasında saçlarınızı korumalısınız. Uygun ürünler, koruyucu aksesuarlar, yumuşak tarama ve doğru zamanlama, saçlarınızı korumanıza yardımcı olacaktır.

At Kuyruğu Bitkisi ile Saç Bakımı