Yazın Saçları Nemlendirme Yolları

Yazın Saçları Nemlendirme Yolları

Özellikle estetik açıdan dış görünüşümüzün tamamlayıcı bir parçası olan saçlarımız cinsiyet ve yaş fark etmeksizin her bir birey için çok önemlidir. Saçlarımızın sağlıklı ve güzel görünmesi için, vücudumuzun neredeyse bölgesinde uyguladığımız o titiz bakımı saçlarımıza da uygulamamız gerekiyor ama saçlarımız bizlere “bakım istiyorum” uyarısı vermediği müddetçe çok fazla ilgilenmediğimiz için ve özellikle yazın saç bakımı konusunda oldukça zorlandığımız için karşılık olarak aldığımız şey cansız, solmuş ve kuru saçlar olur. Hele bir de kırılgan ve kuru saçlara sahipseniz, saçların sürekli kabarması da cabasıdır. Eğer ki saçlarımızı yeteri kadar nemlendirmezsek saçlarımız; cansız ve güçsüz olur aynı zamanda kolayca dökülür. Bu yüzden yazın saç bakımı yapmak ve saçları nemli tutmak saçlarımızın mutluluğu için önemli ve atlanmaması gereken bir detaydır.

Saçlar Nasıl Nemlendirilir?

Her şeyden önce kendi kişisel sağlığımız olmadan hiçbir şey düzgün ilerlemez. Sağlıklı saçlar istiyorsak bedenimizi de doğru orantıda sağlıklı tutmalıyız. Sağlıklı beslenmeli, doğru protein ve vitaminleri aldığımıza emin olmalıyız. Mesela B vitamini açısından zengin meyve ve sebzeleri tüketmeye, E vitamini içinse bakliyatlara ve zeytinyağlı ürünleri tüketmeye özen göstermeliyiz. Her gün bol bol su içmeyi kesinlikle aksatmamalıyız. 

Saç Bakım Ürünlerinin Nemlendirme Açısından Önemi

-Zeytinyağının saça faydalarını bilmeyen yoktur eminim ki. Bioblas’ın bizlere sunduğu mükemmel bir kolaylık olan zeytinyağı şampuanı, saç bakımı ürünü olarak saçımızı nemlendirmemizde büyük bir rol oynamakta. Kuru saçlara yönelik yaz için şampuan konusunda tercih edilebilir bir ürün.

-Saç bakımı yapmak önemli demiştik, saçı besleyen ve nemlendiren saç maskeleri  kullanımı, yazın saç bakımı konusunun önemli bir bölümüdür.

-Özellikle deniz ve havuz içeren tatillerdeyken gün boyu su bazlı saç spreyleri ile saçlarınızı nemli tutabilirsiniz.

-Fön makineleri soğuk kış aylarında kurtarıcı bir ürünmüş gibi gözükse de saçlar üzerinde ekstra bir kurutma etkisi olduğu için özellikle yaz aylarında bu durum, saç yapısına hasar vermeye kadar gidebilir.

-Gece bakımını unutmayın. Saçınıza nemlendirici bir maskeyle bakım uyguladıktan sonra güzel ve rahat bir uyku çekebilirsiniz çünkü uygulayacağınız bu bakım, gece boyu saçınızın nemli kalmasına yardım edecektir. 



YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Organik Şampuan Hakkında Her Şey

SLS’nin Açılımı Nedir? SLS’nin Zararları Nelerdir?

Saç Uzmanı Kime Denir?

"Saçlarım Neden Dökülüyor?'' Diyenlere: Saç Dökülmesinin Yaygın Nedenleri