Phytosterol Nedir? Phytosterol Şampuanın Saça Faydaları

Phytosterol Nedir? Phytosterol Şampuanın Saça Faydaları 

Güzel görünen, parlak, güçlü ve kolay taranabilen sağlıklı saçlar zaman içinde bilinçsizce yapılan bakımlar, yanlış kozmetik ürün seçimi, düzensiz beslenme, saça yapılan kimyasal işlemler ve çevresel faktörler gibi etkiler sebebiyle saç yapısı bozulmaya başlar ve saçlarda kırılma, dökülme, matlaşma, saçların yavaş ve sağlıksız uzaması gibi sonuçlar ortaya çıkar. Bu yüzden sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmak ve saçların daha sağlıklı uzayabilmesini sağlamak için saçın yapısına uygun, doğru saç bakım ürünlerini kullanmak gerekiyor.

Doğru saç bakım ürünü denince aklımıza doğal içerikli ürünler geliyor. Bu yüzden de sağlıklı saçlara sahip olmayan çoğu kadın bitkisel şampuan tercih ediyor. Fakat her bitkisel şampuan sandığımız gibi işe yaramıyor yani içeriğine dikkat ederek almamız önemli. Peki, sağlıklı saçlar için aradığımız şampuanın içeriğinde ne olmalı diyorsanız işte cevabımız Phytosterol.

Phytosterol Nedir?

Phytosterol yani Fitosteroller (bitkisel steroller) kabuklu yemişler, meyveler, sebzeler ve tohumlarda bulunan, kolesterol yapısına benzer bitkisel bileşiklerdir. Beyaz renklidirler, hafif ve karakteristik kokuları vardır. Suda çözünmezler, alkollerde çözünürler. Fitosteroller, kolesterol oranını düşürmeye, düşük kolesterol kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olur. Ayrıca tıpta ve kozmetik ürünlerinde de kullanılır.

Phytosterol şampuanın saça faydaları nelerdir?

Sarmaşık yaprağı ekstresinden elde edilen Phytosterol, saçın ve saç derisinin sağlıklı olmasını sağladığı  gibi saçların normalden daha sağlıklı uzamasında etkili bir rol oynar. Ayrıca saç köklerini ve saç tellerini besleyip güçlendirir. Böylece saç dökülmesi de azaltmış olur. Bu sayede saçlar sağlıkla uzarken derinlemesine temizlenir, parlaklık kazanır ve canlanır.

Phytosterol şampuan içeriğinde bulunan flavonoidler, vitaminler ve mineraller ile saçların dayanıklılığını arttırır ve ince saç tellerini kalınlaştırıp saçlara dolgunluk verir. Ayrıca saçların onarılmasında da etkilidir. Böylece sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olursunuz.

Siz de sarmaşık yaprağı özünden elde edilen Phytosterol etken maddesinin kanıtlanmış etkisini hissederek saçlarınızı sağlıklı uzatmak ve saç dökülmenizi durdurmak istiyorsanız hemen bir phytosterol şampuan edinmelisiniz. Bu sayede; saçlarım hiç uzamıyor, saçlarım çok dökülüyor, saçlarım çok güçsüz gibi dertleriniz ortadan kalkacak ve saçlarınızla ışıldayacaksınız.

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Saç Maskesi Nasıl Kullanılır?

Bioblas Argan Yağlı Saç Kremi Nasıl Uygulanmalıdır?

Ginseng Saç Sağlığını Nasıl Etkiler?