Saçtaki Kepeğe En Hızlı 5 Çözüm!

Cilt, kendi kendini yenileyen bir organdır. Saç derisinde ise ölü deriler, sürekli olarak dökülür. Kepek, ölü derinin saç derisi yüzeyinde ve saçlarda pul pul görülmesi olarak tanımlanabilir. Peki kepek problemine karşı neler yapılabilir? Hep birlikte göz atalım;

Kepeklenmenin Sebebini Öğrenin

Saç derisindeki kepek oluşumunun birçok farklı sebebi olabilir. Bu nedenle bakıma başlamadan önce kepeğin kaynağını öğrenmek oldukça önemlidir. Yağlı saç derisinde üreyen mayamsı bir mantar olarak tanımlanan Malassezia birikmesi, kişilerde en sık rastlanan kepek sorunları arasındadır. Sağlıksız saç derisi kendini onaramaz ve Malassezia’nın ürettiği tahriş edici maddeler, saç derisine nüfuz ederek normalden çok daha fazla cilt hücresi üretilmesine ve dökülmesine neden olabilir. Bu dökülen deri hücreleri, kepek olarak adlandırılır.

Fazla Yağdan Kurtulun

Saç derisi, saç tellerinin parlak ve nemli kalması için koruyucu bir katman olarak tamamen doğal bir yağ olan sebum üretimi yapar. Fakat bu noktada diğer her şey gibi fazla üretilen sebum da kişilerde yağlı saçlara ve kepeklenme gibi bazı olumsuz durumlara yol açabilir.

Saç Derinizi Nemlendirmeyi Unutmayın

Su kaybı, derinin kurumasına, kaşınmasına ve döküntü gibi kepek sorunlarının ilerlemesine sebep olabilir. Kişiler vücutlarında kaybettikleri nemi geri kazanmak adına su tüketimini artırmalı ve güneşli günlerde saç derisinin güneşten etkilenerek kurumaması amacıyla şapka ya da şemsiye kullanmalıdırlar.

Vitamin ve Mineral Takviyesi

Kepeğe çözüm üretmek için asıl gerekli olan belki de beslenme alışkanlıklarınıza göz atmak olabilir. Saç tellerini güçlendiren ve saç derisini yapılandıran vitamin ve mineral takviyeleri kişilerdeki kepek probleminin önüne geçebilir niteliktedir.

Kepek Önleyici Şampuanları Tercih Edin

Birçok insan yanlış kepek şampuanı ve ürünleri kullandığı için bu nokta oldukça önemlidir. Tam kapsamlı ve etkin bir şekilde kepek sorununun çözülmesi için Bioblas’ın özel olarak formüle edilen kepek şampuanları ürünlerini deneyebilirsiniz. Bu ürünler, düzenli kullanımda saçları besleyerek sağlıklı ve yumuşak bir görünüm oluşmasını sağlarken ve kepek sorununu da en aza indirebilir. 

Bahsedilen 5 adımı kişiler, günlük hayatlarında düzenli olarak uyguladıklarında kepek probleminden büyük oranda kurtulabilir ve rahat yaşamlarına kolaylıkla tekrar adapte olabilirler.

Kepek Oluşumu Tamamen Önlenebilir mi?

Kepeklenmeye Karşı Doğal Çözümler

Kepek Neden Olur ve Nasıl Geçer?