İnce ve Hacimsiz Saçların Bakımı Nasıl Olmalıdır?

İnce telli saçlara sahip kadınların en çok şikayetçi olduğu konulardan birisi de saçlarının gün içerisinde çabucak sönüp hacmini kaybetmesidir. İnce telli saçlar diğer saç tiplerine oranla daha hassas ve kırılgan oldukları için daha özenli bir bakım isterler. Isıl işlemler, güneş ışığı, deniz suyu, yanlış şampuan ve tarak kullanımı gibi birçok etkenler saçınızın hacimsiz ve cansız gözükmesine sebep olabilir. Saçınızı tanıyıp ona istediği bakımı yaparak bu sorunlardan kurtulmanız mümkündür. Şimdi, ince ve hacimsiz saçların bakımının nasıl yapılması gerektiğinden bahsedelim.  

  • İnce telli saçların canlı ve hacimli görünebilmesi için şampuan seçimi önemlidir. Bu tip saçlar için üretilen ve içeriğinde kolajen, keratin, argan yağı, avokado yağı veya ısırgan yağı bulunan şampuanlar saçınızı besleyerek daha dolgun ve canlı görünmesini sağlayabilir. İnce telli saçlar için özel üretilen Bioblas’ın şampuanlarına göz atabilirsiniz.

 

  • Şampuan seçiminin yanı sıra yıkanma sıklığına da dikkat edilmesi gerekir. İnce telli saçlar çabuk yağlanmaya elverişli olduğu için gün aşırı yıkanması tavsiye edilir. Böylece saç nemliliğini koruyarak daha sağlıklı görünür. 

 

  • Saç yağı veya kremi uygularken de saç diplerine temas ettirmeden az miktarda kullanılmasına özen gösterilmelidir çünkü ince telli ve hacimsiz saçlara fazla miktarda saç kremi veya yağı uygulamak saçı gerektiğinden fazla nemlendirerek sönük gözükmesine sebep olacaktır.

 

  • İnce telli saçlar hassas oldukları için yüksek ısıya maruz kaldıklarında kolayca yıpranabilirler. Bu yüzden saçınıza düzleştirici veya maşa gibi ısıl işlem uygularken düşük ısıları tercih etmeli ve uygulama sıklığınızı minimuma indirmelisiniz. Saçınızın yüksek ısıdan etkilenmesinden kaçınmak için de ısıl işlem öncesi koruyucu bir bakım spreyi veya yağı kullanabilirsiniz.

 

  • Islak saçlar kuru saçlara oranla kırılmaya daha müsaittir. Bu sebeple duştan sonra saçlarınızı kurularken havluyu ovuşturmamaya ve saçınıza nazik davranmaya özen göstermelisiniz. Saçlarınız ıslakken bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise saçlarınızı çok sert bir şekilde taramamaktır. Özellikle plastik ve yumuşak yapıdaki tarakları tercih ederek saçınızın yıpranması engelleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra saçınızı kuruturken başınızı aşağı doğru eğebilirsiniz. Böylece saçlarınız kuruduktan sonra daha hacimli ve dolgun gözükebilir. 

 

  • Saçınıza bakım yapmak kadar saçınızı düzenli olarak kestirmek de önemlidir. İnce telli saçların uçları kolayca yıpranıp çatallaşabildiğinden bu durum saçınızın hacimsiz ve cansız gözükmesine sebep olabilir. Düzenli aralıklarla saçınızı kestirmek yıpranmaların önüne geçerek saçlarınızın sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır. Düz kesim yerine de katlı kesimleri tercih ederek saçınıza dolgun bir görünüm verebilirsiniz.

 

 

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Sarımsak Saçlarınıza İyi Gelecek

Işıltılı Saçlar İçin Öneriler