Şampuan Değişimi Kepeğe Sebep Olur mu?

Kepek hem kadın hem de erkeklerde görülebilen ve çeşitli sebeplerle ortaya çıkabilen bir saç derisi rahatsızlığıdır. Kafa derisinde oluşan pul pul döküntüler saç tellerine takılır veya omuzlara dökülerek hoş olmayan bir görüntü oluşturur. Genetik faktörler veya dış etkenler nedeniyle ortaya çıkabilen kepek sorununun, şampuan kaynaklı oluşup oluşamayacağı da oldukça merak edilen bir konudur.

 

Kepeğe yatkın ciltlerde sık sık şampuan değiştirmek ve yanlış şampuan tercihleri yapmak kepek oluşumunu arttırabilir. Şampuan değişimi sonucunda kepeklenmede artış, şampuan değişiminin kepeğe sebep olduğu algısını oluşturabilir ancak yanlış bir algıdır. Şampuan değişimi kepeğe sebep olmamaktadır.

 

Kepek Şampuanı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Şampuan değişimleri kepeğe sebep olmaz ancak yanlış şampuanlar kepek oluşumunu arttırabilir ve kepekten kurtulmanızı zorlaştırabilir. Bu nedenle kepeğe yatkın cilde sahip olan kişilerin, kepek oluşumunu önleyici içerikte şampuanlar tercih ediyor olması gerekir. Doğru şampuan seçimi ile doğru saç bakımı, kepek sorununun çözülmesinde önemli rol oynayan faktörlerdir.

 

Kepeği önlemek adına şampuan seçimi yaparken öncelikle saç tipinize uygun olduğundan emin olmalısınız. Saç tipinize uymayan şampuanlar saçlarınızdaki kepeği arttırabilir. Kepek önleyici şampuan seçerken içeriğine de dikkat etmelisiniz. Kepeğe yatkın ciltler hassas olduğundan cildin hassasiyetine uygun temiz içerikler tercih etmek kepeğin önlenmesine yardımcı olacaktır. Doğal içerikli ve saç tipinize uygun bir kepek şampuanı ile kepeği önlemeniz mümkündür. Bioblas Kepeğe Karşı Etkili Şampuan, özel geliştirilmiş formülü ile saçların kepekten arınmasına yardımcı olur ve saç derisinin doğal dengesini sağlayarak yeniden kepek oluşumunu önler.

 

Bazı saç tipleri kepeğe yatkın olsa da, kepek çoğu zaman önüne geçilmesi zor olan bir durum değildir. Doğru bir kepek şampuanı ile kolayca kepekten kurtulabilirsiniz. Duş esnasında şampuanı saç derinize masaj yaparak uygulamalı ve güzelce durulamalısınız. Ayrıca kepek oluşumunun tetiklenmemesi adına, jöle ve saç spreyi gibi kimyasal ürünleri de olabildiğince kullanmamak faydalı olacaktır. Doğru saç bakım ürünleri ve doğru uygulamalar ile kepek problemini en aza indirmek mümkündür.

Canlı ve Dayanıklı Saçlar İçin Sarımsak Mucizesi ile Tanışın!

Kepek Neden Olur ve Nasıl Geçer?