Kepek Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Kepek Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Kepek, kafa derisinde meydana gelen yaygın bir sorundur. Bulaşıcı veya ciddi değil. Ancak bazı durumlarda utanç verici ve tedavisi zor olabilir. Hafif kepek, yumuşak bir günlük şampuanla tedavi edilebilir. Bu işe yaramazsa ilaçlı bir şampuan yardımcı olabilir. Belirtiler daha sonra tekrar ortaya çıkabilir. Kepeğin nasıl geçeceğini bilebilmek için öncelikle kepeğe neyin sebep olduğunu öğrenmeniz önemlidir. Bu sebeple kepeğe neyin sebep olduğu ve kepeğin nasıl geçtiği hakkında bilgi verelim.

Kepek Neden Olur?

Kepek, kirli saçlarınız olduğu anlamına gelmez ancak saçınızı şekillendirme şekliniz veya kullandığınız ürünler saç derisinde pul pul dökülmeye neden olabilir. Bazı saç boyama ve şekillendirme ürünleri, pul pul, kuru bir kalıntı bırakabilir veya kepek gibi görünen bir cilt reaksiyonunu tetikleyebilir. Zaten kepek varsa saçınızı yeterince yıkamamak kepeği daha kötü gösterebilir çünkü ölü deri hücreleri oluşur. Kepeklerinizin temizlenmesine yardımcı olup olmadıklarını görmek için farklı saç ürünlerini denemek isteyebilirsiniz. Bu durumdan kurtulmak için denemeniz gereken ilk ürün kepek şampuanı olabilir.

Kepek, aşağıdakiler dahil çeşitli nedenlere sahip olabilir:

  • Tahriş olmuş, yağlı cilt
  • Yeterince şampuanlamama
  • Çoğu yetişkinin saç derisindeki yağlarla beslenen maya benzeri bir mantar (malassezia)
  • Kuru cilt
  • Saç bakım ürünlerine duyarlılık (kontakt dermatit)
  • Sedef hastalığı ve egzama gibi diğer cilt rahatsızlıkları

Kepek Nasıl Gider?

Kepek, deri pullarının ortaya çıkmasına neden olan bir kafa derisi rahatsızlığıdır ve kaşıntıya da yol açabilir. Çoğu insan hayatlarının bir noktasında kepekten mustarip olabilir ancak gençlik yıllarından orta yaşlara kadar daha yaygındır. Bir kişinin yaşı, hava durumu, stres seviyeleri, tıbbi koşullar ve saç ürünleri seçimi gibi çeşitli faktörler kepek geliştirme riskini artırır. İnsanlar genellikle kepek konusunda kendilerini bilinçli hissederler ancak yine de hangi kepek şampuanını kullanarak kepeğin giderilebileceğini bilme konusunda sıkıntı yaşayabilirler.

Kepek Şampuanı ile Kepek Sorunundan Kurtulmak

Kepek, şampuanlarla tedavi edilebildiğinden önemli bir sorun değildir. Kepek problemi ciddi değilse kepek şampuanı düzenli kullanımda çözüm olacaktır. Size uygun saç bakımı rutinini bulmak ise ‘’kepek nasıl gider?’’ sorusunun en önemli cevabıdır.

Herhangi bir üründe kaşıntı, batma, kızarıklık veya yanma gelişirse kullanmayı bırakmanız gerekir. Kızarıklık, kurdeşen veya nefes almada güçlük gibi alerjik bir reaksiyon geliştirirseniz derhal tıbbi yardım isteyin.

Kepek her ne kadar özgüven sorunlarına sebep olsa, doğru kepeğe karşı etkili şampuan bulma süreci sizi yorsa, seç derinizde pullanma ve kaşıntıya yol açsa da ciddi bir sağlık problemine yol açmadığı için önemli bir sorun değildir. İyi ve doğru bir saç bakım ürünü bulduktan sonra etkilerini mutlaka fark edeceksiniz.

Kepeğe karşı şampuan kullanarak saçlarınızdaki kepeklerden kurtulmak için Bioblas’I hemen deneyebilirsiniz. Bioblas’ın her saç tipi için uygun, saç dökülmesi önleyici kepek şampuanı sayesinde sorunlarınızı geride bırakabilir ve özgüvenizi artırabilirsiniz.

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Yağlı Saçlar İçin Saç Bakımı Önerileri

Boyalı Saçlar Nasıl Korunmalı?

SLS’nin Açılımı Nedir? SLS’nin Zararları Nelerdir?

"Saçlarım Neden Dökülüyor?'' Diyenlere: Saç Dökülmesinin Yaygın Nedenleri