Saç Kremi Şampuandan Önce mi Sonra mı Kullanılmalıdır?

Pek çok kişi hala saç kremi ne işe yarar sorusunun cevabını aramaktadır. Saç kremi saça nem kazandırmak, saçın kolay taranmasını ve yumuşak olmasını sağlamak için kullanılır. Aynı zamanda saça bakım yapma etkisi de mevcuttur.

Saç tiplerine göre pek çok farklı etkisi olan ürünler mevcuttur ancak temel anlamda iki çeşit saç kremi vardır. Bunlar durulanan saç kremi ve durulanmayan saç kremidir. Genellikle her saç tipine fayda sağladığı için durulanan saç kremi tercih edilir.

Saç kreminin nasıl uygulanması gerektiği ise pek çok kişi tarafından hala tartışma konusudur. Kimileri saçı önce saç kremiyle yıkayıp sonra şampuanlamak gerektiğini savunuyor. Bunun saçı tüm kirlerden arındırdığını ve saça yapılan işlemleri daha kalıcı hale getirdiğini söylüyorlar. Kimileri ise saç kreminin saç diplerine asla sürülmemesi gerektiğini, saç kreminin şampuanlandıktan sonra saç uçlarına ve boyuna sürülmesinin daha sağlıklı olduğunu söylüyorlar. Çünkü saç kremi yapısından dolayı saçtan arındırılması zor bir ürün bu nedenle önce saç kremi sürmek saç sağlığında bozulamalara ve dökülmelere neden olabilir.

Saç kremi saça şampuandan sonra uçlarına doğru sürülür ve tarakla yukarıdan aşağıya dağıtılarak saç tellerine iyice karışması sağlanır. Bu bütün saç uçlarını nemlendirir ve kırık saç uçlarının oluşmasını engeller. Saçı yumuşatır ve canlı bir görüntü verir. Saç kremini bu şekilde kullanmak en doğru yöntemdir.

Kirli saça şampuandan önce saç kremi sürmek kirlerin yapışmasına ve saç kreminin görevini tam anlamıyla yerine getirememesine neden olur. Saçlar ne kadar temiz ve ne kadar sudan arındırılmış ise saç kremi o kadar etkili olur. Bu nedenle de saçı şampuanla iyice temizledikten sonra saç kremini sürmeden önce saçın suyunu iyice süzmek saçı mümkün olduğunca kuru hale getirmek gerekir. Bu saç kreminin saç tellerine mümkün olduğunca fazla tutunmasını sağlar. Aşırı ıslak saçta, saç kremi yapısı dolayısıyla kayıp gider ve görevini yapamamış olur. Bu noktalara dikkat edilerek saç kremi kullanmak gerekir. Bunlara dikkat edildiği takdirde saç kremi faydasını gösterecektir.

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Saç Sağlığını Bozan Alışkanlıklar Nelerdir?

Saçı Besleme Yöntemleri Nelerdir?

Saç Tipine Göre Şampuan Seçimi

Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?