Erkeklerde Saç Dökülmesini Engellemeye Yardımcı Öneriler

Saç dökülmesi, çeşitli tıbbî yöntemler, estetik uygulamalar, medikal ilaçlar ve kozmetik ürünlerle iyileştirilebilen bir problemdir. Önlenmesi, iyileştirilmesi veya dökülen saçların yerine yenilerinin gelmesi mümkündür. Öncelikle saç dökülmesinin sebebi anlaşılmalı ve varsa ciddi sağlık problemlerine yönelinmelidir. Doğru tanı konulduğu takdirde süreci takip etmek de kolaylaşır. Saç dökülmeniz ciddi bir problemden kaynaklanmıyorsa evde uygulayabileceğiniz basit bir rutinle azaltabilirsiniz.

Erkeklerde Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Saç dökülmesi, birçok kişinin ortak problemidir. Dolayısıyla gerek medikal gerekse kozmetik ürünler arasında dökülme problemine yönelik birçok seçenek mevcuttur. Ancak her yöntem her saç tipine uygun değildir. Çünkü dökülme sebepleri birbirinden farklı olabilir. Kaynağı ve nedeni doğru tespit etmek, dökülme problemini gidermek için ilk kuraldır.

“Erkeklerde saç dökülmesine ne iyi gelir?” sorusunun birçok cevabı bulunur. Bunların arasında sağlıklı beslenme, stresten kaçınma, saç derisi bakımı ve koruyucu uygulamalar gibi basit yöntemler sıralanabilir. Dökülmenin ilerlediği durumlarda finasterid, minoxidil ve saç transplantasyonu gibi uygulamalar tercih edilebilir.

Erkeklerde Saç Dökülmesini Engellemek için Evde Uygulanabilecek Yöntemler

Erkekler, saç dökülmelerini önlemek için evde basit yöntemler uygulayabilirler. Bu yöntemler çoğunlukla dışarıda rahatlıkla bulunan ürünleri doğru bir sırayla rutine oturtmaktan ibarettir. Dileyenler doğal malzemelerle kendi karışımlarını da hazırlayabilirler. Ürün kullanımının yanı sıra masaj gibi fiziksel uyaranları da rutininize dâhil edebilirsiniz. Ayrıca beslenme, spor ve terapi gibi alışkanlıklarla saç sağlığınızı içerden desteklemeniz de mümkündür.

Doğru Şampuan ile Erkeklerde Saç Dökülmesine Elveda!

Şampuan, saç bakım rutininin çok önemli bir parçasıdır. Çünkü kafa derisi, üzerine uygulanan malzemeyi hızla emer. Dolayısıyla doğru malzeme daha hızlı sonuç almanızı sağlayabilir. Yanlış ürün kullanımı da aynı hızda olumsuz sonuçlar doğurabilir. Uygun içerikli şampuanlar kullanmak, bu yüzden çok önemlidir. Saç dökülmesini önleyen şampuanlar arasından güvendiğiniz ürünleri seçebilirsiniz. Örneğin; sarımsaklı veya argan yağlı seçenekler, doğru tercih olabilir.

Düzenli Bir Saç Bakım Rutini Edinin

Şampuan ve diğer bakım ürünlerinin seçimi kadar kullanımı da önem taşır. Öncelikle seçtiğiniz ürünlerin birbirine uyumlu olması gerekir. Ayrıca çok fazla ürünü karıştırmak da doğru değildir. Minimum üründen maksimum fayda almak en doğru olandır. Bu ürünleri doğru sırayla kullanmalı ve bakım rutininizi düzenli tekrar etmelisiniz. Uygulamalarınızı günlük, haftalık ve aylık olarak sıraya dizebilirsiniz. Doğru bir rutinle kısa sürede saç dökülme problemini azaltmanız mümkündür.

B19 İçeren Saç Bakım Ürünleri Dökülmeyi Engellemeye Yardımcı Olabilir

B19, uzmanlardan sürekli duyduğumuz biotinin ta kendisidir. Biotin, saç sağlığı için en önemli vitaminlerden biridir. Saçları büyütür, güçlendirir, esnetir, canlandırır ve parlatır. Üstelik saç dökülmesinin azalmasına yardımcı olur. Kullandığınız ürünlerin içeriğinde B19 vitamininin bulunmasına dikkat edebilirsiniz. Şampuan veya kendi hazırladığınız saç karışımının içine biotin tabletini kırarak eklemeniz de mümkündür. Ancak bu işlem için bir hekime danışmanız tavsiye edilir.

E Vitamini İçeren Besinlere Ağırlık Vermeyi Deneyebilirsiniz

E vitamini saç sağlığı için önemli faktörler arasında yer alır. Çünkü E vitamini güçlü bir antioksidandır ve saçı serbest radikallere karşı korur. Saç foliküllerini besleyip kan dolaşımını artırarak saç büyümesini teşvik eder. Nem dengesini koruyarak saçın kurumasını ve kırılmasını önler. Parlatma ve yumuşatma etkileri sayesinde saçın daha sağlıklı ve canlı görünmesine yardımcı olur. Saç köklerini güçlendirerek dökülmeyi azaltabilir. (3)

Birçok farklı besinden E vitamini almanız mümkündür. Fındık, tohumlar, yeşil yapraklı sebzeler, avokado, balık ve bitkisel yağlar, E vitamini yönünden zengindir. Eğer besinlerden aldığınız E vitamini yeterli gelmezse takviyelere yönelmeyi deneyebilirsiniz.

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Yoğun Saç Dökülmesi Neyin İşareti?

Saç Derinizdeki Kaşıntının Sebebi Kepek mi?

Doğumdan Sonra Saç Dökülmesi Neden Olur?

Erkek Tipi Saç Dökülmesi: Nedir, Neden Meydana Gelir?