Argan Yağının Saça Faydaları & Argan Yağıyla Saç Bakım Tüyoları

Argan yağı, saç bakımında doğal bir mucize olarak kabul edilir. Argan yağı saçları besler, onarır ve korur. Ayrıca saçlara ışıltı ve enerji verirken, kepek oluşumunu da hafifletir. Argan yağı ile ilgili merak edeceğiniz tüm detayları öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Argan Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Argan yağı, yıllardır popülerliğini koruyan bakım malzemeleri arasında yer alır. Özellikle saç bakımında sıkça kullanılan bu ürün neden bu kadar popüler? Çünkü argan yağı, saça faydalarıyla kullananların vazgeçilmezi olmuş durumdadır. Bu faydalardan bazılarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Nemlendirme ve yumuşatma
  • Güçlendirme ve esnetme
  • Dökülmeyi yavaşlatma
  • Parlatma ve canlandırma
  • Kırık onarımı
  • Saç derisini rahatlatma
  • Antioksidan etkisi

Argan yağının saça faydası bunlarla sınırlı değildir. Argan yağı; kepek oluşumunu azalmasına, saçın elastikiyetini artmasına ve UV’den korunulmasına yardımcı olur. Özellikle yaz aylarında uzun süre doğrudan güneş ışığına maruz kalacağınız günlerde dışarı çıkmadan önce saçlarınıza argan yağı uygulayabilirsiniz. Argan yağını daha birçok farklı amaçla kullanmanız mümkündür.

Argan Yağı Sağlıklı Saç Uzamasına Yardımcı Olur mu?

Sayısız faydalarını sıralayınca “Argan yağı saç uzatır mı?” sorusu da akıllara gelebilir. Argan yağı, saça faydaları açısından oldukça zengindir. Uzamayı teşvik etme de argan yağının saça sunduğu faydalar arasındadır.

Argan yağı doğrudan saç uzatmaz fakat kökleri besler. Saç foliküllerini güçlendirerek sağlıklı büyümeye yardımcı olur. Saç derisini nemli ve sağlıklı tutar. Nemli ortamda büyüyen saçlar daha hızlı uzayabilir. Ayrıca argan yağı, kırıkları önleyerek ve onararak da saçın daha uzun görünmesine yardımcı olur. Üstelik bu sayede kırıklarınızı aldırmak için saçınızı sık sık kestirerek istemeden boyunu kısaltmanıza gerek kalmaz. Argan yağı, bu faydaları sayesinde saç uzamasına yardımcı olur. Ancak hızlı ve etkili sonuçlar için doğrudan uzatma vadeden ürünleri kullanabilir veya bir dermatoloğa danışabilirsiniz.

Argan Yağıyla Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Argan yağı, saça faydaları yönünden hayli kullanışlı. Fakat bu kullanım nasıl olacak? “Argan yağı saça nasıl kullanılır?” sorusu, sizin de aklınızı kurcalıyorsa birkaç farklı cevap almanız mümkündür. Zira argan yağını farklı yöntemlerle kullanabilirsiniz.

Birkaç damla argan yağını avucunuzda ısıtarak sık-bırak tekniğiyle saçınıza uygularsanız serum şeklinde kullanmış olursunuz. Tüm saçınıza sürdüğünüz argan yağını en az 30 dakika bekledikten sonra yıkayarak ise maske yöntemini uygularsınız. Günlük kullanım için geceleri yatarken saç diplerinize argan yağıyla masaj yapabilirsiniz. Bu işlem sırasında saç masaj taraklarında yardım almanız da mümkündür. Dilerseniz argan yağını duş sonrası da kullanabilirsiniz. Çünkü nemli saçın yağı daha iyi emdiği bilinir.

Günlük kullanım ve maske uygulamasında dikkatli olmanızda yarar vardır. Argan yağı, kalın bir yapıya sahip olduğu için fazla kullanımı saçı ağırlaştırabilir. Yağlanma ve sönme gibi olumsuz etkilere yol açabilir. Argan yağı kullanım yöntemi ve sıklığını, saçınızın kuruluk düzeyi ve rutininizde bulunan ürünlere göre belirleyebilirsiniz.

Argan Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Argan yağı ile saçınıza yapabileceklerinizi öğrendiniz. Cevaplanması gereken tek bir soru kaldı: Argan yağı saça nasıl uygulanır? En etkili sonuçlar için argan yağını uygularken aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  1. Saçınızı şampuanla yıkayın.
  2. Yıkama sonrası havluyla hafifçe ıslaklığını alın. Tamamen kurumasını beklemeyin.
  3. Bir miktar argan yağını avucunuza alın ve vücut sıcaklığınızla ısıtın.
  4. Dipten uca tüm saçınıza uygulayın. Diplere parmak uçlarınızla masaj yapmayı ihmal etmeyin. Saçınızın boyuna ve uçlarına ise nazik davranın.
  5. Yağın tüm saça eşit şekilde dağılması için tarak kullanın. Geniş dişli bir tarak veya fırça, size yardımcı olur.

Tarama işleminin ardından saçınızı doğal hâline bırakabilirsiniz. Dilerseniz şekillendirmeniz de mümkündür. Ancak saç şekillendiricinizi kullanmadan önce yağın tamamen emildiğine emin olmalısınız. Bu uygulamayı, haftada 1 veya 2 kez tekrarlayabilirsiniz.

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Saçı Besleme Yöntemleri Nelerdir?

Organik Şampuan Hakkında Her Şey

Saç dökülmesine karşı büyük yenilik, BIOBLAS PROCIYANIDIN Şampuan