Zeytinyağının Saça Faydaları Nelerdir? Zeytinyağı ile Saç Bakımı

Uzun ömürleriyle bilinen zeytin ağaçlarının tek mucizesi yüzlerce hatta binlerce yıl yaşamaları değildir. Zeytinyağı, saç bakımında doğal ve etkili bir çözüm olarak anılır. E ve K vitaminleri bakımından zengin olan zeytinyağı, saçları besler, onarır ve korur.

Zeytinyağı Saça İyi Gelir mi?

İnsan sağlığına birçok faydası bulunan zeytinyağı, saç bakımı için de tercih edilir. Çünkü zeytinyağı, saça faydalarıyla da bilinir. Zeytinyağının saça faydalarından bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

  • Besleme
  • Nemlendirme
  • Yumuşatma
  • Parlatma
  • Sakinleştirme
  • Temizleme

Zeytinyağı, sunduğu bu faydalar sayesinde saç derisini bakterilerden arındırır. Sebumu dengeler, kuruluğu ve kaşıntıyı giderir. Arınan, sakinleşen ve beslenen kafa derisindeki saç folikülleri sağlıklı bir ortama kavuşur. Saçınızın boyları ve uçları da güçlenir. Böylece zeytinyağı, saçlarınıza dipten uca sağlık sunar.

Zeytinyağının faydalarından biri de saçın daha iyi şekil almasını sağlamaktır. Saçı esnettiği için şekle girmesini kolaylaştırır. Yatıştırdığı için elektriklenmeyi azaltır. Bu sayede saçlarınız tamamen sizin kontrolünüze girer. 

Zeytinyağı Saç Uzatır mı?

Zeytinyağı, saça faydaları yönünden zengin olduğu için uzama konusundaki etkileri de merak konusudur. Zeytinyağı ile saç bakımı yapmak, uzamayı teşvik edebilir. Çünkü saç uzaması, köklerin sağlığıyla bağlantılıdır. Zeytinyağının beslediği saç köklerindeki foliküllerin büyüme döngüsü hızlanır. Böylece saçlar, daha sağlıklı ve hızlı uzamaya başlar.

Ayrıca zeytinyağı saçın elastikiyetini artırması da uzun görünüme destek olur. Kırılma ve kopma riski azalan saçlarınızın boy ve uçları sağlıklı kalır. Yıpranma azaldığı için uçlar kıvrılmaz ve böyle saç tellerinin gerçek uzunluğunu görebilirsiniz. Aynı zamanda sürekli kırıklarınızı aldırmak zorunda kalmadığınız için saçınızın boyunu da korursunuz.

Zeytinyağı ile Saç Bakımının Püf Noktaları

Zeytinyağı, saça faydaları açısından zengindir ama etkili sonuçlar için kullanım önerilerine uymak gerekir. Öyleyse zeytinyağı ile saç bakımı nasıl yapılır? 

  • Sıcaklık: Zeytinyağını kullanmanın ilk püf noktası, sıcaklığıdır. Zeytinyağı, oda sıcaklığındayken besin değerleri en yüksek seviyededir. Bu nedenle yağı ısıtmadan kullanmanız tavsiye edilir.
  • Uygulama yüzeyi: İkinci püf nokta, nemli saça uygulamaktır. Islak değil ama bir miktar nemli saçlar, tüm yağları daha iyi emer. Doğal bir nem için saçınızı yıkadıktan yarım saat sonra yağı uygulayabilirsiniz. İşlem öncesinde bir sprey şişesine doldurduğunuz suyla saçınızı nemlendirmeniz de mümkündür. 
  • Uygulama şekli: Masaj yapmak, zeytinyağı kullanımının üçüncü püf noktasıdır. Uygulama sırasında saç derinize masaj yapmak için parmak uçlarınızı veya özel olarak üretilmiş aparatları kullanabilirsiniz. Bu adım, kan dolaşımını hızlandırır ve yağın saç köklerine daha yoğun şekilde nüfuz etmesini sağlar.
  • Bekletme metodu: Zeytinyağını bekletirken mutlaka bir tülbent, havlu ya da poşet yardımıyla saçınızı örtmeniz tavsiye edilir. Çünkü saçın bu şekilde dış etkenlerden korunması, yağın etkilerini artırır.

Bu püf noktaları takip ettiğinizde saçlarınız için zeytinyağından en yüksek verimi alırsınız. Etkiyi sürdürmek ve artırmak için bakım rutininizi düzenli aralıklarla tekrarlamayı ihmal etmeyin. 

Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanır?

Zeytinyağı ile saç bakımı yapmak için kullanabileceğiniz birkaç farklı yöntem vardır. Zeytinyağını dipten uca saçlarınıza uygulayıp en az 30 dakika bekletip maske olarak kullanabilirsiniz. Belirtilen süre sonunda saçınızı şampuanla yıkayabilirsiniz. Dilerseniz bu maskenin içine farklı malzemeler eklemeniz de mümkündür. Yıkama adımından sonra boy ve uçlara bir miktar zeytinyağı uygulayıp durulamak da diğer seçenektir. Böylece zeytinyağı, bir tür durulanan saç kremi görevi görür.

Zeytinyağını pompalı bir şişeye doldurarak serum olarak kullanabilirsiniz. Bu serumu saçınıza haftada ortalama 3 defa uygulayabilirsiniz. Son olarak avucunuza aldığınız bir miktar zeytinyağını sık-bırak tekniğiyle saç uçlarına uygulamanız mümkündür. Bu uygulamayı haftada birkaç kez tekrarlayabilir, gece yatmadan önce yapabilirsiniz. En etkili sonuçlar için zeytinyağına sofranızda da yer vermeyi ve sağlıklı besinler tüketmeyi unutmayın.