Saç Kremi Nasıl Kullanılır? Saç Kremi Hakkında Bilmedikleriniz

Saç kremi; çeşitli yağlar, proteinler ve doğal özler gibi maddelerin birleştirilmesiyle hazırlanan bir kozmetik üründür. Tıpkı cilde sürülen kremler gibi saçı nemlendirir. Yumuşatma, parlatma ve kolay tarama gibi birçok faydaya sahiptir. İhtiyaçlara uygun olarak çeşitlenen saç kremlerinin onlarca farklı versiyonu mevcuttur. Hatta saç kremlerinin sadece ihtiyaca yönelik değil, kullanım özelliklerine göre çeşitlendiği de gözlenir.

Kendi saç tipinize veya ürünün kullanım özelliklerine göre seçim yapmanız mümkündür. Seçtiğiniz saç kremini doğru şekilde uyguladığınızda maksimum verimi alırsınız. En iyi sonuç için tüm saç ürünlerinizin birbirine uyumlu olmasına özen göstermeniz tavsiye edilir. 

Saç Kreminin Doğru Kullanımı Nasıl Olmalı?

Saç kremi, genellikle nem dengesini sağlamak amacıyla hazırlanan bir bakım ürünüdür. İçeriğindeki özel bileşenler sayesinde saçları daha canlı, sağlıklı ve şekil verilebilir hâle getirir. Ancak günümüzde farklı ihtiyaçlara yönelik hazırlanmış onlarca ürün bulmak mümkündür. Dolayısıyla saç kreminin en doğru kullanımı için ürünün ambalajı üzerindeki açıklamalara uymanız tavsiye edilir.

Yine de “Saç kremi nasıl kullanılır?” sorusuna genel bir cevap almak istiyor olabilirsiniz. Saç kremleri, durulama gerektirenler ve gerektirmeyenler olarak ikiye ayrılır. Durulama gerektiren saç kremlerini yıkama adımından sonra uygulamalısınız. Uygulama sonrasında ise kremi saçınızdan arındırmanız gerekir. Durulama istemeyen saç kremlerini ise dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Ancak elbette her iki durumda da ürün miktarına ve kullanım sıklığına dikkat etmeniz gerekir. 

Saç Kremi Saç Diplerine Sürülmeli mi?

Hayır, saç kremi diplere sürülmez. Ürünün özelinde bazı istisnalar gözlenebilir. Ancak ambalaj üzerinde aksi belirtilmediği sürece saç kremi, diplere uygulanmaz. Saç kremini, boylara ve uçlara uygulayabilirsiniz. Uygulamaya şakakların hizasından başlamanız mümkündür. Fakat daha yukarı çıkmamanız tavsiye edilir. 

Diplere uygulanan saç kremi, içerdiği maddelerin etkisiyle yağlanmaya ve ağırlaşmaya sebep olur. Hatta saç köklerini tahrip ederek dökülmeye yol açabilir. Eğer saçlarınız çok kuruysa ve diplere de bir ürün kullanma ihtiyacı hissediyorsanız maskelere ve ihtiyacınıza uygun şampuanlara yönelebilirsiniz.

Saç Kremi Kaç Günde Bir Kullanılmalı?

Saç kremi kullanım sıklığı, bazı faktörlere göre değişkenlik gösterir. Saç tipiniz, bakım rutininiz ve ihtiyaçlarınız, bu faktörler arasında sıralanabilir. Ortalama bir rakam vermek gerekirse saç kremini haftada 1 veya 2 kez kullanmanız önerilir. Kuru ve yıpranmış saçlar, daha sık uygulama yapabilir. Ancak ne kadar ihtiyaç duyduğunuzu düşünseniz de saç kremini her gün kullanmanız tavsiye edilmez. 

Saç kreminin kullanım miktarını ve sıklığını normalin üzerine çıkarmak, bazı olumsuz sonuçlara yol açabilir. Fazla kullanılan krem, saçı ağırlaştırabilir. Canlandırmak yerine söndürebilir. Ayrıca sürekli krem kullanımına alışan saçınızın bağışıklık kazanma ve zaman içinde söz konusu üründen daha az fayda sağlama riski bulunur. 

Saç Kremi Ne İşe Yarar? Saç Kreminin Faydaları

“Saç kremi ne işe yarar?” sorusuna birçok farklı cevap vermek mümkündür. Piyasada onlarca farklı saç kremi ürünü mevcuttur. Dolayısıyla her saç kremi ayrı vaatte bulunur ve farklı bir işe yarar. Ancak genel olarak saç kreminin sağladığı faydaları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Nemlendirme
  • Besleme
  • Yumuşatma
  • Kırılmayı önleme
  • Parlatma
  • Elektriklenmeyi önleme
  • Kolay tarama

Bir saç kremi, bu faydaların hepsini belirli ölçüde sağlayabilir. Ancak birine daha çok ihtiyacınız varsa, örneğin saçlarınız çok kabarıyorsa, özel olarak elektriklenmeyi önlemeye yönelik hazırlanmış ürünleri tercih etmeniz önerilir. Daha sağlıklı ve bakımlı saçlar için krem kullanımını rutininize mutlaka eklemeniz tavsiye edilir.

Durulanmayan Saç Kremi Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir?

Saç Kremi Saçları Düzleştirir mi?

Beş Adımda Sıvı Saç Kremini Doğru Uygulama Yöntemi

Argan Yağının Saça Faydaları & Argan Yağıyla Saç Bakım Tüyoları

Bioblas Argan Yağlı Saç Kremi Nasıl Uygulanmalıdır?

Isırgan Otu Yağının Saça Faydaları Nelerdir? Saça Nasıl Uygulanır?