Dökülen Saç Geri Çıkar Mı? Saç Büyümesini Destekleyecek 5 İpucu

Strese, yaşa veya genetik faktörlere bağlı dökülmeler yaşıyorsanız “Dökülen saç geri çıkar mı?” sorusu aklınızı kurcalayabilir. Evet, dökülen saç çoğunlukla geri çıkar. Dökülme tipine bağlı olarak bu durumun birkaç ay içinde kendiliğinden düzeldiği gözlenebilir. Uygun bakım rutinleriyle bu süreci hızlandırmanız mümkündür. Ancak bu konuda en doğru yolu izlemek için hekime başvurmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Dökülen Saç Tekrar Çıkar mı?

Saç dökülmesi, birçok kişinin ortak sorunu. Bazen sağlık sorunlarına kimi zaman da mevsim gibi çevresel etkenlere bağlı olarak saç dökülmeleri gözlenebilir. Bu problemle karşılaşan bireylerin aklında tek bir soru yatar: “Dökülen saç tekrar çıkar mı?” 

Evet, genellikle dökülen saçlar tekrar çıkar. Çünkü saç, zayıfladığı için dökülür. Eğer kökler sağlıklıysa çoğunlukla saç büyüme döngüsü kendiliğinden devam eder. Köklerin sağlığını kaybettiği durumlarda bakım uygulamaları gerekebilir. Bu nedenle saç köklerinizi desteklemeniz gerekir.

Dökülen Saçların Tekrar Büyümesini Destekleyecek Öneriler

“Dökülen saç geri gelir mi?” endişesinden kurtulmak için içeriden ve dışarıdan köklerinize destek olabilrsiniz. Evdeki malzemelerle ve kolaylıkla bulabileceğiniz ürünlerle yapabileceğiniz zahmetsiz ve harici uygulamalar mevcuttur. Bu durumda önemli nokta, saç sorununuzun kozmetik müdahalelerle iyileşebileceğinden emin olmanızdır. Eğer doktorunuz kendi başınıza uygulayacağınız bakımlarla bu süreci atlatabileceğinizi söylerse aşağıdaki önerilere kulak verebilirsiniz.

Doğru Şampuanı Tercih Edin

Piyasada birbirinden farklı yüzlerce şampuan çeşidi mevcuttur. Örneğin tedavi sürecinde saç dökülmesini önlemeyi vaat eden ürünleri kullanabilirsiniz. Yıpranmış, zayıf, kırılgan ve solmuş saçlar için üretilen şampuan ve kremler de size yardımcı olur. Şampuanınızı uygun ürünlerle desteklemeniz de önemlidir. Ürünleri aşırı uygulamamak ve bir rutine oturtmak da önemlidir. 

B19 İçerikli Saç Bakım Ürünlerinden Destek Alın

B19 veya H vitamini, günlük dilde biotin olarak bilinir. Biotin, saç sağlığı için en önemli vitaminlerden biridir. Saç büyümesini teşvik eder, güçlenme sağlar, dökülmeyi azaltır, elastikiyeti artırır ve parlaklık verir.

Çoğunlukla birçok saç bakım ürününde yer alsa da özellikle B19 içerdiği belirtilen seçeneklere yönelebilirisniz. Bunların yanı sıra badem, fındık, ceviz, yumurta ve avokado gibi biotin içeren besinleri tüketerek saçlarınıza içeriden destek olabilirsiniz.

Argan Yağı Saçlarınızın Tekrar Çıkmasına Yardımcı Olabilir

Doğal yağlar, çoğunlukla güvenli ve etkili malzemelerdir. Argan yağı saçlarınızı besler, kırıkları önler, büyümeyi teşvik eder, parlaklık verir ve deriyi yatıştırır. Bu sayede uzamaya çalışan saçlar için sağlıklı bir ortam oluşturur.

Argan yağını doğrudan saç diplerine uygulayabilirsiniz. Masaj yaparak yedirdikten sonra 30 dakika bekletirseniz maske şeklinde uygulamış olursunuz. Süre sonunda şampuanla arındırabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 1 veya 2 kez tekrarlamanız mümkündür.

Saç Bakım Rutininize Sarımsak İçerikli Ürünleri Ekleyin

Sarımsak, içeriğindeki biotin, kükürt, C vitamini, selenyum ve magnezyum gibi bileşenler sayesinde saça birçok fayda sunar. Saç dökülmesinin azalmasına destek olur ve büyümeyi teşvik eder. Saç derisini bakteri ve mikroplardan arındırarak temizler. Saçları güçlendirir ve parlatır. Sarımsağın suyunu veya yağını doğrudan saçınıza uygulayabilirsiniz. Dilerseniz sarımsak içerikli ürünleri de bakım rutininize ekleyebilirsiniz. Böylece daha konforlu bir uygulama deneyimi edinebilirsiniz.

Saç Derinize Masaj Yapın

Masajın sağlık sunmasının sebebi, kan dolaşımını artırmasıdır. Vücutta yeterli oksijen ve besini alamayan noktalar cansızlaşarak sağlığını kaybetmeye başlar. Saç foliküllerini uyaran masaj, büyümeyi teşvik eder. Aynı zamanda stresi de azaltır. Saç derisindeki ölü hücreleri uzaklaştırarak temizlik sağlar. Parmak uçlarınızı veya uygun masaj aletlerini kullanarak dairesel hareketlerle saç derinizi uyarmanız mümkündür. Dilerseniz uygulama sırasında masaj yağlarından da destek alabilirsiniz.

YAZIYI OKUYANLAR BU ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

YAZIYI OKUYANLAR BU YAZILARI DA OKUDU

Biotin Nedir, Ne İşe Yarar? Biotinin Saça Faydaları

Boyalı Saçlar Nasıl Korunmalı?

"Saçlarım Neden Dökülüyor?'' Diyenlere: Saç Dökülmesinin Yaygın Nedenleri